Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
18 files van totaal 64 km

Politie waarschuwt voor Irish Travellers

Toegevoegd: 08-11-2023, 20.28 uur
De politie raadt aan niet in te gaan op de aanbiedingen.
De politie raadt aan niet in te gaan op de aanbiedingen.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie waarschuwt voor zogeheten Irish Travellers naar aanleiding van een poging tot oplichting dinsdag in Middelburg. Agenten hebben de personen beboet.


De Engels sprekende personen zouden bij mensen aan de deur zijn geweest en hebben aangeboden de oprit schoon te maken en te impregneren. "Tijdens de klus bleek deze ineens absurd veel geld te gaan kosten. Toen de melder het hier niet mee eens was, werd de situatie grimmig en bedreigend. Hierop werd 112 gebeld", zo vertelt de politie op social media.

De politie heeft de situatie ter plekke gesust. Voorkomen kon worden dat de melder het hoge geldbedrag moest aftikken. Volgens de politie bleek sprake te zijn van zogeheten Irish Travellers: een groep die in ons land langs de deuren gaat en zich aanbiedt om klusjes uit te voeren. Vaak worden de werkzaamheden tegen een onredelijk tarief uitgevoerd. "Vaak wordt er aangeboden bij boerderijen en grote woningen om de oprit te bestraten of asfalteren. Vaak is de uitvoering van de klus ook onvoldoende te noemen", zo legt de politie uit.

Omdat 'venten' volgens de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van de gemeente Middelburg verboden is, werden de personen hiervoor bekeurd. Hierna zijn ze weggestuurd. De politie waarschuwt mensen alert te zijn op dit soort praktijken. "Ga er niet op in. Dit is de enige manier om dit te doen stoppen", aldus de politie.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Arthur (27-11-2023 om 17:53)
Zoals gebruikelijk doet de politie bar weinig, zogenaamd omdat men "niks kan doen".
Joey (10-11-2023 om 23:15)
@ Emergo, in dit geval zou het wel handig zijn om mensen te kunnen waarschuwen, als alles geblurd wordt kunnen die oplichters gewoon door gaan aangezien ze toch niet herkend worden
Pim (9-11-2023 om 21:26)
Paar jaar geleden zo'n Traveler tegen mijn auto gehad en is doorgereden. Alles stond op camera vastgelegd. Politie doet er helemaal niks mee omdat dit tuig niet in Nederland woont. Kort daarna dezelfde persoon weer tegen gekomen, direct de politie gebeld. " Wij komen niet want we kunnen er niks tegen doen ". Welkom in Nederland, waar vluchtmisdrijf geen misdaad is als je hier niet woont.
Emergo (9-11-2023 om 15:00)
@Drica Heel simpel, ook mensen die een bekeuring krijgen hebben recht op privacy of zou je graag met kenteken en al hier willen staan wanneer je een overtreding hebt begaan ? Ik niet.
Drica (9-11-2023 om 10:21)
Maar waarom is de foto geblurd?
Cookie-instellingen beheren