Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 9 km

Ernstig verkeersongeluk N59 Zierikzee

Toegevoegd: 16-11-2023, 07.44 uur - Update: 16-11-2023, 17.02 uur
Door: Roland de Jong & Eugène Harthoorn

ZIERIKZEE - Op de Nieuwe Koolweg (N59) bij Zierikzee heeft donderdagochtend een ernstig ongeluk plaatsgevonden waarbij in totaal vijf personen bekneld zijn komen te zitten.


Het ongeluk gebeurde rond 07.25 uur tussen de Gasthuisdreef en de Klerksweg. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) ontstond ter plekke een botsing tussen meerdere voertuigen. Meerdere personen konden niet zelfstandig uit hun wagens komen.

"Bij het ongeval waren drie auto's betrokken. In twee voertuigen was sprake van een beknelling. Uit de ene (een bestelbusje) is één persoon bevrijd, uit de andere auto (een personenauto) vier personen", aldus de VRZ. Deze personenauto lag in een sloot.

Er zijn zeker zes ambulanceteams en twee traumahelikopters ingezet. De eerste traumahelikopter, die uit Rotterdam, was rond 07.50 uur ter plekke. Het traumateam uit Nijmegen arriveerde een kleine 25 minuten later. De brandweer heeft het incident bestempeld als 'grote hulpverlening'.

De brandweer heeft drie blusvoertuigen en een hulpverleningsvoertuig ingezet. Volgens de hulpdiensten ter plaatse zijn er zeven personen gewond geraakt, waarvan er meerdere ernstig letsel hebben opgelopen. Meerdere gewonden zijn onder politiebegeleiding per ambulance naar het ziekenhuis in Rotterdam gebracht. Eén slachtoffer is per traumahelikopter naar het ziekenhuis vervoerd. Twee personen raakten lichtgewond.

De weg werd lange tijd afgesloten voor onderzoek door de politie en voor opruimwerkzaamheden. Het ongeluk zorgde voor de nodige verkeershinder. Volgens Rijkswaterstaat stond er vanuit de richting van Serooskerke (SD) rond 07.50 uur al zo'n drie kilometer file. Er werden omleidingen ingesteld via de routes U15 en U16. Details over de toedracht van het ongeluk zijn er nog niet.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Daniel (16-11-2023 om 14:16)
Corrie, Je was er niet bij. Jouw reactie berust op aannames en niet op feiten. kijk volgende keer een beetje uit met zo maar luk raak dingen roepen. Ik suggereer toch ook niet dat jij een bril hebt en kort haar? Daniel
corrie (16-11-2023 om 12:39)
Zo ik denk dat iedereen toch wel een beetje te hard reed zoveel schade
Cookie-instellingen beheren