Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Controle Terneuzen: Negen personen onder invloed

Toegevoegd: 19-11-2023, 16.21 uur - Update: 19-11-2023, 20.15 uur
Controle Terneuzen: Negen personen onder invloed
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Bij een grote verkeerscontrole in Terneuzen heeft de politie zaterdagavond negen personen betrapt op het rijden onder invloed van alcohol en/of drugs. Er werden ook acht bekeuringen uitgedeeld voor andere feiten.


De controle vond tussen 19.00 uur en middernacht plaats op de Buitenhaven. In totaal moesten 161 weggebruikers een alcoholtest doen. Er bleken twee bestuurders onder invloed te zijn. Een van had dusdanig veel op dat het rijbewijs werd ingenomen. De ademanalyse gaf een waarde van 920 Ug/l. De waarde van de ander lag op 545 Ug/l. Ter vergelijking: voor een 'reguliere' bestuurder bedraagt de limiet 220 Ug/l, voor een beginnend bestuurder ligt deze op 88 Ug/l. 

Verder werden acht bekeuringen uitgeschreven voor verschillende verkeersovertredingen. De politie deelde in totaal ook 10 waarschuwingen uit voor lichte verkeersovertredingen. Er werd beboet en gewaarschuwd voor onder andere defecte verlichting, een verlopen APK, het niet op de eerste vordering kunnen tonen van een rijbewijs, een teveel geluid producerende uitlaat en onvoldoende profiel op de banden. Ook werd iemand vervoerd in een laadruimte en was de gordel bij een kind onjuist bevestigd. 

Zeven bestuurders bleken met drugs op achter het stuur te zitten. Nadat zij tegen de lamp waren gelopen door afname van een speekseltest, werd bloed afgenomen voor verder onderzoek. Er werden ook kleine hoeveelheden drugs in beslag genomen. De uitslagen van de bloedproeven worden binnen enkele weken verwacht. 


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bennie (19-11-2023 om 21:17)
@Klokkenluider. U kunt het ook zo bekijken dat het merendeel van de 161 zich wel aan de verkeersregels heeft gehouden. Dit is ook een moment opname. Staat los van wat u verder schrijft over wat er binnenkomt rijden bij de sluizen.
Klokkenluider (19-11-2023 om 19:18)
Slechts 7 plus 2 is 9 mensen onder invloed van verdovende middelen en alcohol van de 161 ik vind eerlijk gezegd nog mee vallen als je afentoe ziet wa er binnen enof uit kom rijden bij sluizen
Michel (19-11-2023 om 18:07)
Dit moeten ze meer doen, verkeershufters moeten zo snel mogelijk van de weg verdwijnen.
Bennie (19-11-2023 om 17:09)
Goed werk geleverd. Deze controles mogen vaker plaatsvinden. Men vind het tegenwoordig maar normaal om onder invloed te rijden. Met name bedoel ik dan drugs. Vroeger was het stoer dat je meedeed op de middelbare school met een shagje of sigaret te roken. In de tijd van tegenwoordig vind men het stoer als je meedoet me blowen.
Cookie-instellingen beheren