Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
11 files van totaal 30 km

Onwelwordingen bij restaurant Middelburg

Toegevoegd: 30-11-2023, 14.23 uur - Update: 30-11-2023, 15.39 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Bij een fastfoodrestaurant in Middelburg zijn donderdagmiddag meerdere personen onwel geworden. De brandweer is opgeroepen om metingen te doen.


De hulpdiensten werden rond 13.50 uur naar het KFC-restaurant aan de straat Podium op het ZEP-terrein gestuurd nadat een koolstofdioxidemelder was afgegaan, zo laat de brandweer weten. Naast de brandweer en de ambulancedienst ging ook de politie met meerdere eenheden op de melding af. Ter plaatse bleek dat een CO2-cillinder van een frisdrankautomaat lekte. 

Een verpleegkundige van de ambulancedienst heeft zich over twee personen ontfermd die niet lekker waren geworden. Beide personen hebben zuurstof toegediend gekregen.Beiden personen konden na de behandeling huiswaarts. 

​De omgeving van het restaurant is uit voorzorg afgezet met linten. De brandweer is bezig het gebouw te ventileren. De cilinder is leeggelopen.


Foto's



Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Eddy de Kort (30-11-2023 om 15:54)
Een koolzuurcilinder op zich lekt nooit uit zichzelf, dat is onmogelijk, wel ondeskundig aansluiten veroorzaakt lekkage, een slechte afdichtring bijvoorbeeld, of niet vast genoeg aangedraaid, kan ook, wellicht is de slang beschadigd, niet voor niets hadden de goede kasteleins vroeger een meter in hun kelder hangen die afging als er een probleem was met de cilinders. Een klein lek kan grote gevolgen hebben uiteraard want ruiken kan je het niet en het gas blijft laag bij de grond hangen. Een kleine fout kan grote gevolgen hebben in ieder geval, sterkte aan de mensen die dit meegemaakt hebben!
AaGee (30-11-2023 om 14:39)
Waarschijnlijk was het de koolstofmonoxidemeter.
Cookie-instellingen beheren