Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
10 files van totaal 35 km

Auto crasht bij politie-achtervolging Brouwershaven, één aanhouding

Toegevoegd: 15-12-2023, 01.16 uur
Door: Eugène Harthoorn

BROUWERSHAVEN – Een personenauto is donderdagavond gecrasht bij een politie-achtervolging bij Brouwershaven. De politie heeft één persoon aangehouden.


De politie zat eind van de avond achter de witte Volkswagen aan, toen het omstreeks 23.15 uur mis ging op de Schouwsedijk. Ter hoogte van een verkeersdrempel vloog de personenauto van de dijk, vloog over de kop en belandde weer op vier wielen in een sloot. De brandweer en ambulancedienst werden naast meerdere eenheden van de politie ter plaatse gestuurd.

De politie heeft ter plaatse één persoon aangehouden. De andere inzittende is door het ambulancepersoneel onderzocht en vervolgens naar het ziekenhuis gebracht. De opgeroepen brandweerlieden van Brouwershaven hebben de auto veiliggesteld. Bergingsbedrijf ISTA heeft de auto uit de sloot getrokken en geborgen. De politie heeft de auto vervolgens onderzocht. Waarvoor de personenauto werd achtervolgt, is nog niet bekendgemaakt. Wel voerde de politieauto een bordje met de tekst "STOP POLITIE "

Zie ook:

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Moeder (16-12-2023 om 10:34)
Zoals ik al ' zei' het was voor mij een vraag. Deze is zeer duidelijk beantwoord. Dank je wel allemal!!!!
Vader (15-12-2023 om 11:42)
@Moeder, de politie maakt tijdens een achtervolging altijd de inschatting of het nog verantwoord is om een achtervolging door te zetten, of te staken. Dit kan zijn als de idioot die ze achtervolgen zo gestoord en gevaarlijk rijdt, dat deze mensenlevens in gevaar brengt. Dan wordt de achtervolging met de auto soms gestaakt en de politiehelikopter ingezet om zo'n volidioot rustig te volgen en alsnog aan te houden, desnoods met infraroodcamera als de dader zich probeert te verstoppen.
Drica (15-12-2023 om 11:09)
@Moeder:Gelukkig was alleen de passagier deze keer het slachtoffer van deze criminele recidivist. De politie wist wie ze nodig van de weg moesten halen(met gevaar voor hun eigen veiligheid gezien de behaalde snelheden). Andere moeders zullen eerst hardop denken aan waar hun kinderen zijn.
Rene (15-12-2023 om 10:52)
Lieden die proberen te vluchten voor de politie zijn meestal geen frisse lui. Het kan me dan ook geen moer schelen of dat soort gasten wat overkomt tijdens hun vlucht. Ik ben meer bezorgd voor de handhavers der wet. Nog even en die kunnen/mogen niets meer.
Vader (15-12-2023 om 10:17)
Geen 'kritiek' bericht maar wat ik me in een situatie als deze altijd af vraag: opvoeden staat hoog in het vaandel,denk aan normen en waarden. Respect e.d. maar waar blijft in deze het resultaat van die "opvoeding"? Dit gaat met enorme domheid denk ik met als gevolg dat het mis gaat. (zelfs een blinde ziet dat aankomen) !! Hoe belangrijk is dan zo een aanhouding?? HEEL BELANGRIJK!
anon (15-12-2023 om 10:07)
@moeder De bestuurder had ook gewoon kunnen stoppen toen deze het teken kreeg. Als iemand er vandoor gaat zal die dat niet voor niets doen en hem dan maar laten gaan omdat het onveilig zou zijn dan maak je het criminelen wel heel erg makkelijk.
Cookie-instellingen beheren