Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Oplichters doen zich voor als politiemedewerkers

Toegevoegd: 16-12-2023, 13.57 uur
Oplichters doen zich voor als politiemedewerkers
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie op Walcheren waarschuwt voor oplichters die zich voordoen als medewerkers van de politie en op die wijze proberen kostbaarheden buit te maken.


Volgens de politie meldden zich vrijdag enkele bewoners van Middelburg zich met de vraag of hun hulp daadwerkelijk was ingeroepen door politiemensen of dat zij te maken hadden gehad met oplichters. Het laatste bleek het geval te zijn. “Wij zullen ook nooit vragen om sieraden af te staan, zodat wij ze veilig kunnen opbergen. Gelukkig vertrouwden deze melders het niet en werkten zij niet mee”, zo vertelt de politie op social media.

De politie raadt mensen aan altijd voorzichtig te zijn als wordt gevraagd om geld, bankpasjes of sieraden. “Krijgt u een dergelijk telefoontje? Verbreek dan de verbinding en blokkeer als het mogelijk is het telefoonnummer waardoor u werd gebeld”, zo luidt het advies.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bram goeree (17-12-2023 om 18:42)
dat soort volk dat te bedonderd is om te werken veel zwaarder bestraffen en alle schade die zij veroorzaken teug laten betalen ,dus geen soft gedoe van dat mag je niet meer doen of een moeilijke jeugd
Michelle (17-12-2023 om 16:23)
@Drica, banken sturen geen sms'jes. Bij twijfel zelf bel je zelf met je bank!
Drica (17-12-2023 om 10:02)
Maar wat doe je met SMSjes zg afkomstig van die fusiebank in staatshanden dat je nummer is gewijzigd en contact moet opnemen met met een nummer dat ze opgeven? Mi is niet reageren en verwijderen de beste optie. Ik sta zeker niet voor mezelf in als ze het anders zouden proberen!
Michelle (17-12-2023 om 05:30)
@appie en slecht, jullie zullen waarschijnlijk wel héél saai zijn wanneer je dit niet als geintje kunt zien! Fijne dag verder!
Slecht (16-12-2023 om 18:58)
@michelle Triest als je zo denkt..
appie (16-12-2023 om 16:43)
@michelle gaat het niet goed met je ? of ben ben jij 1 van die klaplopers. je bent welkom bij mij om mijn sierden te komen halen make my day ;)
Cookie-instellingen beheren