Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
66 files van totaal 251 km

Woning Tholen gesloten na vondst wietkwekerij

Toegevoegd: 22-12-2023, 12.36 uur
Woning Tholen gesloten na vondst wietkwekerij
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

THOLEN - Naar aanleiding van het aantreffen van een hennepkwekerij in Tholen is een woning in die plaats vanaf vandaag op last van de burgemeerster gesloten.


Tijdens de inval aan de Zoutziedersdreef werd op 10 oktober een professionele wietkwekerij gevonden met daarin 327 hennepplanten. Ook vond de politie volgens de gemeente "een grote hoeveelheid professionele attributen die worden gebruikt bij een hennepkwekerij". De burgemeester van Tholen heeft besloten de woning, het bijbehorende erf en de daarop aanwezig opstallen, met vanaf vandaag 10.00 uur voor de duur van drie maanden te sluiten.

Het besluit is genomen op basis van het zogeheten Damoclesbeleid. Dit beleid is gericht op het tegengaan van de drugshandel- en productie en geeft de burgemeester de bevoegdheid om over te gaan tot sluiting van een woning of lokaal als duidelijk is geworden dat in het betreffende pand handel in drugs plaatsvond of voorbereidingen daartoe werden aangetroffen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jordi Verschuuren (27-12-2023 om 13:52)
Belachelijk om huizen van de markt te halen in deze tijd. Die crimineel gaat vrolijk verder in een ander deel van het land. De alcohol is nog altijd de verwoestende drug nummer 1 en die wordt door experts wel een harddrug genoemd… In tegenstelling tot cannabis. Dus Willem hoe zal het gaan als we bier op de opiumlijst zetten? Al de overlast kan drastisch worden verminderd door drugs waar mogelijk uit de criminaliteit te halen. Maar wel gelijke kappen dus als cannabis op de lijst, dan alcohol al helemaal.
Burger (26-12-2023 om 12:51)
Als de kweker gewoon stroom betaald, vind ik niet dat de burgemeester een woning mag sluiten. De wet zou veranderd moeten worden.
Willem (22-12-2023 om 16:58)
Ik snap niet dat iemand die voor zoveel ellende en verslavingen zorgt zo soft wordt behandeld in dit land, het heet softdrugs maar is zo wijdverbreid dat het gewoon harddrugs zijn, steeds meer en meer, nu zelfs legaal gekweekt voor onze verslaafden die dagelijks down zijn van die troep en niet meer normaal functioneren
Cookie-instellingen beheren