Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Brandweer ingezet bij brandjes op oudejaarsdag

Toegevoegd: 31-12-2023, 14.03 uur - Update: 31-12-2023, 20.36 uur
Bij deze brand in Yerseke kwam veel rook vrij.
Bij deze brand in Yerseke kwam veel rook vrij.
© Foto: Brandweer Yerseke
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Verschillende Zeeuwse brandweerploegen zijn vandaag al ingezet om kleine brandjes te blussen. Tot grote incidenten kwam het vooralsnog niet.


Vannacht werd de brandweer van Nieuwdorp rond 01.20u ur al de Maalweg in Lewedorp gestuurd vanwege een melding van een containerbrand. De blusploeg van Arnemuiden werd vanochtend rond 08.00 uur ingezet nadat was ontdekt dat bij het Veerse Meer een steiger in brand stond.

Later op de ochtend kwam rond 10.15 uur vanuit Breskens een melding binnen van een containerbrand bij de Vogelenzang. In Krabbendijke woedde rond 12.50 uur brand bij de Platte Bank. Hier betrof het het nasmuelen van een vreugdevuur. De brandweer heeft er een halve tank water overheen gegooid.De brandweer van Yerseke werd vervolgens rond 13.20 uur opgeroepen nadat bij de Ankerweg een flinke buitenbrand was gesticht waarbij veel rook vrijkwam (foto's).

Tot slot werd rond 14.05 uur de brandweer van Westkapelle opgeroepen om een brand te blussen bij de Zeedijk in die plaats. Hier stonden enkele autobanden in brand. De brandweerlieden hebben de brand geblust en het fietspad weer vrijgemaakt.

Een overzicht van alle P2000-brandweeralarmeringen tijdens de jaarwisseling vind je op P2000Zeeland.nl.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren