Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Ook op oudejaarsavond meerdere buitenbrandjes

Toegevoegd: 31-12-2023, 20.36 uur - Update: 31-12-2023, 22.52 uur
Een brandende autoband langs de N289 bij Kapelle
Een brandende autoband langs de N289 bij Kapelle
© Foto: Brandweer Kapelle
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Ook aan het einde van de middag en in de avond is de Zeeuwse brandweer op oudejaarsdag meerdere keren uitgerukt voor kleine brandjes. In veel gevallen was sprake van brandende autobanden.


De brandweer van Borssele werd rond 17.20 uur naar de kruising van de Wolphaartsweg en de Zeedijk in het dorp gestuurd. Hier waren enkele autobanden in brand gestoken. De brandweer heeft het brandje geblust en kon daarna terug naar de kazerne. Ook langs de Rijksweg (N289) bij Kapelle woedde zondag aan het einde van de middag brand. Rond 17.40 uur werd namelijk ontdekt dat een autoband in brand was gestoken. De brandweer van Kapelle heeft het brandje uitgemaakt.

Nadat eerder al twee keer autobanden in brand waren gestoken bij de Zeedijk in Westkapelle werd de brandweer van Westkapelle rond 19.10 uur opnieuw opgeroepen voor een buitenbrand. Dit keer woedde het brandje ter hoogte van de Krekelstraat. Volgens de brandweer kon het brandje snel worden geblust.

Rond 19.40 uur werd melding gemaakt van enkele brandende autobanden bij de Paul Krugerstraat. Deze brand bleek te woedden nabij de Margrietenlaan en werd geblust door de brandweer van Oost-Souburg. Later werd dezelfde blusploeg nog doorgestuurd naar een buitenbrand aan de Gildeweg in Vlissingen en een brandmelding bij een gebouw aan het Oranjeplein in Oost-Souburg.

Rond 21.00 uur werd een containerbrand ontdekt bij de Dreesstraat in Vlissingen. Later woedde nog een buitenbrand bij de Burgemeester Andriessenstraat in Ovezande. In Terneuzen bleek rond 21.35 uur brand te woedden in een kledingcontainer en in Middelburg werd rond 21.55 uur melding gemaakt van een schoorsteenbrand in de Mosselkreekstraat.

In Ellemeet werd rond 22.15 uur een buitenbrand gemeld bij de Burgemeester de Bruijnstraat. Een kwartier later was het raak bij het Oranjeplein in Oost-Souburg. In de tussentijd werd de brandweer van Nieuw-Vossemeer ingezet bij een containerbrand aan de Hikseweg in Oud-Vossemeer. n tot slot werd de brandweer van Tholen rond 22.50 uur opgeroepen voor een containerbrand bij de Abraham Crijnssenstraat.

Tot 22.50 uur werd de brandweer via P2000 al meer dan 25 keer opgeroepen voor meldingen van buiten- en binnenbranden. Er waren ook nog enkele automatische brandmeldingen.

Een overzicht van alle P2000-brandweeralarmeringen tijdens de jaarwisseling vind je op P2000Zeeland.nl.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Douwe Dabert (1-1-2024 om 02:10)
Arnemuiden staat er niet bij, gewoon een top dorp. Respect tussen de gelovigen en niet gelovigen. Kunnen veel dorpen en steden een voorbeeld aan nemen. Dit mag ook wel eens gezegd worden.
Cookie-instellingen beheren