Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 7 km

Agenten bekogeld in Krabbendijke maar geen arrestaties

Toegevoegd: 01-01-2024, 13.45 uur
De politie heeft niemand aangehouden.
De politie heeft niemand aangehouden.
© Foto: Eugène Harthoorn
Door: Roland de Jong

KRABBENDIJKE - Tijdens de politie-inzet vannacht in Krabbendijke zijn geen arrestaties verricht, ondanks dat agenten werden bekogeld. Dat heeft de politie desgevraagd laten weten.


Nadat zondagavond om 23.00 uur het door de burgemeester ingestelde samenscholingsverbod was afgelopen, kwamen grote groepen samen op de kruising van de Dorpsstraat met de Noordweg en de Johan Willem Frisostraat. Hierbij werd ook brand gesticht. Hierop besloot de politie om in te grijpen.

Zeker politiewagens en vier busjes van de Mobiele Eenheid (ME) kwamen naar de kruising om de openbare orde te herstellen. Volgens de politie heeft de ME alleen voor rugdekking voor de opgeroepen brandweer gezorgd. De politie heeft wel in linie gestaan om de aanwezigen weg te drijven. Ondanks dat met vuurwerk en flesjes naar de agenten werd gegooid, is er niemand aangehouden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
willem (3-1-2024 om 00:00)
niemand aangehouden. zo gaat nederland naar de verdommnenis. alles moet kunnen. als ze wegen blokkeren ondaks een verbod worden ze met zachte hand verwijderd. als ze lef hebben moeten ze dat in rusland of china doen. maar in NL kan alles, straffen bestaan haast niet meer tuig wat niet wil luisteren? jammer dan. even naar de kerk en hun zonden zijn vergeven.
Ineke (2-1-2024 om 15:07)
Waarom geen aanhoudingen vragen jullie. Nou dat heeft namelijl geen zin. De politie en andere hulpverleners mogen in elkaat geslagen worden door di tuig en bij een aanhoudinding lopen zij met een dikke middelvinger de andere dag weer buiten. Hopelijl wordt met de mieuwe regering er straks een wet gemaakt die hoge straffen gaat eisen voor dit soort delicten. En resrpct moeten ouders hun kinderen bijbrengen.HANDEN AF VAN HULPVERLENERS
Smeerkees (2-1-2024 om 14:09)
Weer typisch, mensen durven niet in te grijpen tijdens dit soort wanpraktijken, maar achteraf wel hun beklag doen op social media. Stuur er een knokploeg heen, is het zo gedaan ipv achteraf te zeveren.
Piet (2-1-2024 om 11:43)
Het niet alleen maar Krabbendijkenaren, hier komen mensen van Waarde, Rilland, Oostdijk, en Yerseke, en nog verderop naar toe. Om te rellen omdat Krabbendijke de naam heeft. Jullie zeggen dan gelijk dat het alleen maar mensen van de kerk zijn ,gewoon onzin natuurlijk. Er zullen er huis wel tussen zitten hoor. Maar niet iedereen. Hulpverlener moet je niet aan komen
Bewonder (1-1-2024 om 17:44)
Ach.... ons kent ons ! Morgen met zijn alle in de Kerk
Anneke (1-1-2024 om 17:10)
En waarom werd er niemand aangehouden? Wat is dit voor onzin, wordt dit als 'normaal' gezien door de politie? Wordt hoog tijd dat ze bij de politie eens stevig doorpakken!
Cookie-instellingen beheren