Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
101 files van totaal 343 km

Politie deelt beelden arrestatie verdachte pinpasfraude

Toegevoegd: 05-01-2024, 21.28 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De wijkagenten van Middelburg hebben op social media beelden gedeeld van de aanhouding van iemand die ervan wordt verdacht pinpasfraude te hebben willen plegen.


De politie kwam net voor de kerstdagen in actie nadat iemand was gebeld door een 'medewerker van de Rabobank'. Degene die de persoon aan de lijn kreeg, vertrouwde het zaakje echter niet en schakelde de politie in. Tegelijkertijd werd wel afgesproken dat de 'bankmedewerker' een 'collega' zou langs sturen om een pinpas op te halen. "Er werd zelfs gevraagd naar contant geld en juwelen. Ze zouden deze wel veilig bewaren...", zo vertelt de politie.

Agenten verstopten zich in de woning van de melder. "In de omgeving waren collega's in burgerkleding en in onopvallende auto's. Het heeft nog een hele tijd geduurd, maar uiteindelijk werd er aangebeld", zo schrijven de wijkagenten op Instagram. Toen duidelijk was dat inderdaad de 'bankmedewerker' voor de deur stond en het beoogde slachtoffer en de verdachte naar de woonkamer liepen, kwam de politie in actie en werd de verdachte ingerekend.

Het bleef echter niet bij één aanhouding want toen de politie in de woning bezig was, konden buiten nog twee personen worden gearresteerd. Het ging om twee personen die in de auto van de verdachte zaten. "Alle drie de personen zijn aangehouden op verdenking van het plegen van fraude. Wij hebben de verdachten overgedragen aan de recherche die gespecialiseerd is in cybercriminaliteit. Zij gaan verder met de zaak", zo leggen de wijkagenten uit.

De politie grijpt het voorval aan om weer eens te waarschuwen voor de doortrapte handelswijze van (bankpas)fraudeurs. "Wees alert. Maak niet zomaar geld naar iemand over en geef niet zomaar je bankpas af. Als je toch slachtoffer bent geworden, schaam je niet en doe aangifte. Hiermee kan de recherche verder werken. Wij hebben de aangiftes echt nodig", aldus de politie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bolle (8-1-2024 om 17:43)
terugsturen waar ze vandaan komen die rotzooi
Ik (7-1-2024 om 09:42)
Harstikke goed van deze mensen om dat tuig te laten komen ,want er zaten er nog 3 in de auto te wachten. Wat zullen ze janken in de cel. Zulk tuig zijn te lui om te werken.
Klaas vaak (7-1-2024 om 00:58)
Die staan een paar dagen later weer gewoon op straat maar zullen vast geen kerstontbijtje met croissantjes en sinaasappelsap hebben gehad maar een boterham met pindakaas hagelslag jam en bakkie koffie/thee met hooguit een peuk zonder tv
bram goeree (6-1-2024 om 13:06)
prima actie ,weer een paar klootzakken minder op straat hoop ik .deze lui verdienen hoge straffen mede door veel emotioneel en financieel leed wat ze aan richten .dus geen taakstraf maar de gevangenis in .
Drica (6-1-2024 om 09:45)
@Pinfraude: op beeld 0.07 is duidelijk te zien dat het geen Abino of Inuït gaat. Opsluiten en de hele bende hardwerkende oplichters oprollen en stevig aanpakken.
kees (6-1-2024 om 09:24)
Ik zie aan de hand van de verdachte dat diversiteit ook bij de "medewerkers van de Rabobank" al gaande is. Prima !
Cookie-instellingen beheren