Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
93 files van totaal 379 km

Woning Biezelinge op slot na aantreffen wietkwekerij

Toegevoegd: 08-01-2024, 18.03 uur
Woning Biezelinge op slot na aantreffen wietkwekerij
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

BIEZELINGE - Een woning aan de Waardekensstraat in Biezelinge wordt voor drie maanden gesloten vanwege overtredingen van de Opiumwet. De burgemeester neemt deze maatregel zodat klanten en dealers niet meer naar dit pand komen voor de handel in drugs. Hij vindt dat herhaling moet worden voorkomen, zo laat de gemeente weten.


De politie deed op 28 november vorig jaar strafrechtelijk onderzoek naar de handel in / het maken van verdovende middelen. Er werd hierbij in de woning aan de Waardekensstraat een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. In het huis stonden in totaal 143 hennepplanten.

Volgens de gemeente Kapelle is de handel in drugs een groot gevaar voor de samenleving. "Het tast de veiligheid en de gezondheid van inwoners aan. Ook leidt drugshandel en drugsgebruik tot overlast. Drugshandel wordt vaak aangestuurd door criminele organisaties. Regelmatig gaat dit samen met geweld en andere criminele activiteiten", zo legt de gemeente uit.

"Naast de strafrechtelijke aanpak door politie en justitie, is een stevige bestuurlijke aanpak nodig om deze problemen aan te pakken. Daarom geeft de Opiumwet de burgemeester de bevoegdheid om bestuursrechtelijk op te treden door een drugspand te sluiten", aldus de gemeente.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren