Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Stijging aantal verkeersongevallen in provincie Zeeland

Toegevoegd: 15-01-2024, 17.07 uur
Stijging aantal verkeersongevallen in provincie Zeeland
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG – Uit onderzoek is gebleken dat het aantal ongelukken in Zeeland is toegenomen afgelopen jaar. De provincie heeft de sterkste stijging van heel Nederland.


 Het ging in totaal 2584 keer mis op de Zeeuwse wegen. Dit is een stijging van 10,9 procent vergeleken met vorig jaar. Dit blijkt uit cijfers van Rijkswaterstaat. Er is enkel gekeken naar geregistreerde ongevallen. Tussen de gemeentes onderling zijn er grote verschillen. In gemeente Kapelle zijn de ongevallen het sterkst toegenomen. Hier ging het in totaal 117 keer mis, ruim 44 procent meer dan het jaar daarvoor. Ook in gemeente Borsele, Noord-Beveland en Middelburg was er sprake van een forse stijging. In de gemeenten Schouwen-Duiveland en Reimerswaal was er juist sprake van een daling.

In Terneuzen zijn afgelopen jaar 351 ongevallen gebeurd. Dit maakt dat hier de meeste ongevallen hebben plaats gevonden. Hierop volgt Goes (320 keer), Middelburg (303 keer), Vlissingen (298 keer) en Schouwen-Duiveland (262 keer). In Noord-Beveland lijken de wegen het veiligst. Hier gebeurden ‘maar’ 79 verkeersongevallen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marcel van Dijk (25-1-2024 om 10:39)
afstand houden, begin daar eerst maar eens mee. Ongeacht wat degene voor je doet, gewoon afstand houden. Er wordt alleen gecontroleerd op snelheid, en dat zegt echt helemaal niets. 2 seconden regel, of maak er 3 van, dat bespaard al 80% van de ongelukken. Men heeft ooit een rijbewijs gehaald, en 15 jaar later een hele eigen rijstijl ontwikkeld die vaak levensgevaarlijk is. hoe je sommige met 50 kmh door een woonwijk ziet vliegen met een klein koekblik 'lekker scheuren hahahaha'.
frenkie (16-1-2024 om 13:02)
@Thijs Wat een achterlijke, bekrompen reactie.
Thijs (16-1-2024 om 11:49)
@tuinman Ja inderdaad! Mensen die 50 rijden, of nog langzamer op een 80 weg, want ikke, ikke, ikke. Mensen die onnodig links rijden op de snelweg met 85 per uur die elke andere weggebruiker achter hun hindert met hun getreuzel en asogedrag. Want ja, ZIJ rijden daar! Invoegen met 30 op de snelweg, want langzaam is 'veilig'. En zo kunnen we nog wel even doorgaan Als we eens beginnen met het van de weg halen van die verkeershufters, dan zijn we al een heel eind. Als je tegen verkeershufters bent, dan ben je tegen ALLE verkeershufers! Het wegennetwerk in Zeeland voldoet niet aan de vraag en heeft een veel te lage capaciteit. Overal enkelbaanswegen die 20 jaar terug al dubbelbaans hadden moeten zijn en dat veroorzaakt gevaarlijke situaties.
Eeseltje (16-1-2024 om 10:30)
Die idioot extreme verblindende verlichting.......
fietser (16-1-2024 om 10:27)
@ Zeeuw is dat positief of negatief naar de wegbreedte of voor de automobilist? Te hard rijden en niet opletten? Of onder invloed?
Arie (16-1-2024 om 09:51)
@Zeeuw , Dan ligt dit niet aan de wegen, zoals jij beweerd, maar aan de bestuurder! De wegen zijn daar gewoon goed.
Cookie-instellingen beheren