Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Agenten gewond bij twee geweldsincidenten

Toegevoegd: 27-01-2024, 10.35 uur
Agenten gewond bij twee geweldsincidenten
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Bij twee verschillende incidenten in Middelburg en Vlissingen zijn vrijdagavond en -nacht twee agenten gewond geraakt omdat een verdachte zich tegen hen keerde.


Een medewerker van een horecazaak aan de Aagje Dekenstraat in Vlissingen riep rond 21.30 uur de hulp van de politie in omdat op zijn terras twee mannen zaten die zich vervelend gedroegen en bedreigingen uitten. Nadat agenten de twee om hun identiteitsbewijs hadden gevraagd, weigerden ze. Na een formele vordering gaf één van de twee zijn paspoort.

Toen een agent wegliep om het identiteitsbewijs te controleren, werd een 34-jarige man agressief. Hij eiste zijn paspoort terug en er ontstond een schermutseling. De agent kreeg een stomp in zijn gezicht en liep een blauw oog op. Pas na de inzet van pepperspray wisten agenten de man onder controle te krijgen en aan te houden.

Torentijd
Ook in het cellencomplex Torentijd in Middelburg raakte vannacht een agent gewond. Rond 02.45 uur wilde een agent de boeien van een 26-jarige verdachte afdoen. De vrouw werd echter agressief en sloeg met kracht met de stalen handboei op het hoofd van de agent. Die liep daarbij volgens de politie een flinke bloedende wond op. De politieagent moest voor behandeling naar het ziekenhuis.

De vrouw was overigens aangehouden nadat de auto waarin zijn samen met een man zat aan de kant was gezet op de Serlippenstraat in Terneuzen. De bestuurder wilde niet meewerken aan een speekseltest. De passagiere spuugde agenten in het gezicht en uitte beledigingen. Hierop werd zij ingerekend.

Stevig gestraft
Volgens de politie is geweld tegen politiemensen onacceptabel. “Elk incident is er één te veel. Wie agressie of geweld pleegt tegen politieambtenaar wordt snel en stevig gestraft. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade”, aldus de politie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ewoud (28-1-2024 om 13:14)
Ook gewoon afschaffen dat je nog met een biertje op mag rijden.. Geen druppel in je donder.. Ook niet vrijdagmiddag op je werk nog ff een biertje of wijntje... Gelijk 5 jaar geven die mensen!
Ewoud (28-1-2024 om 13:11)
Als je niet tegen de waarheid kan moet je niet boos worden.. Dan moet er wat aan doe inplaats van je te gedragen als een schaap
Stop Politie Geweld (28-1-2024 om 12:05)
Ik vraag me af wat de politie agenten in deze situaties hebben gedaan waardoor de burgers zich genoodzaakt voelen zich te verdedigen.
bram goeree (27-1-2024 om 19:58)
ook al ben je het niet eens met agenten dan hou je nog je fatsoen .zolang jij je ''normaal'' gedraagt dan gedragen agenten zich ook normaal .dus zoek het bij jezelf en wanneer jij je normaal gedraagt dan heb je ook geen problemen .deze konden dat blijkbaar niet dus een zware straf is hier op zijn plaats plus schade vergoeding voor de agenten .laat ze maar flink betalen .dan leren ze misschien nog wat en komt deze idioterie niet op kosten van de samenleving
Mijn mening (27-1-2024 om 18:22)
Er zijn sowieso teveel mensen op de wereld en om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen kunnen we deze twee wel missen. Misschien zijn ze geschikt om frikadellen van te maken voor andere gevangenen? Twee vliegen in één klap. @ Ewout, rook er nog eentje.
Anneke (27-1-2024 om 17:01)
@Ewoud...voel je je wel lekker? Als je je normaal gedraagt, krijg je ook niet met de politie te maken. Van mij mogen ze dit tuig wat geweld tegen de politie gebruikt, keihard straffen!!
Cookie-instellingen beheren