Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

NL-Alert vanwege grote brand met asbest Kloetinge

Toegevoegd: 07-02-2024, 07.11 uur - Update: 07-02-2024, 08.24 uur
Foto 6 van 29

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
@Ton (7-2-2024 om 11:58)
Ik nodig u uit te solliciteren bij de brandweer. Ik ben benieuwd hoe ver je gaat komen met deze theorie. De brandweer heeft namelijk ook te kampen met allerlei andere facetten. Het is niet altijd zo eenvoudig als het in het eerste hoofdstuk van de theorieboeken staat. Er komen nog heel veel hoofdstukken achteraan, geloof mij. Maar hoe was het ook alweer? Beste stuurlui staan aan de wal (of leunen op het toetsenbord)
Smeerkees (7-2-2024 om 11:34)
Ja Martin, het komt door het vuurwerk.. horen en zien zijn twee verschillende dingen. Ton, de brandweer zal bewust vanaf boven proberen te blussen gezien er asbest aanwezig kan zijn, om de deeltjes in te dekken. Ga je vol op de bron richten, zal dit enkel meer stoom tot gevolg hebben met als resultaat verdere verspreiding van de asbest deeltjes. Weten wel wat ze doen hoor ;).
Ton (7-2-2024 om 09:30)
Beslist niet leuk als zo'n brand je hebben en houwen zo verwoest, Wat mij echter opvalt is dat de brandweerlieden veelal de brand vanaf de bovenkant bestrijden en eigenlijk weinig een de onderkant waar in feite de brandstof ( lees: alle brandbare stoffen) ligt, als je die kan isoleren dooft het vuur. Het weinig zin om een grote brand (als deze) vanaf boven te blussen omdat je bluswater verneveld en verdampt door de hitte en de intensiviteit van de vlammen. Hoe was het ook alweer, de branddriehoek, haal 1 van de drie weg en het vuur dooft.
Martin1964 (7-2-2024 om 08:07)
Ik woon er zo'n 200 meter vandaan. Ik hoorde al rond 5.30u vuurwerk afgaan, maar wist niet precies waar het geluid vandaan kwam.
Cookie-instellingen beheren