Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

VRZ: Asbest neergekomen in gedeelte Goes en Kloetinge

Toegevoegd: 07-02-2024, 13.32 uur
Volgens de VRZ is er asbesthoudend materiaal neergekomen in het gearceerde gebied.
Volgens de VRZ is er asbesthoudend materiaal neergekomen in het gearceerde gebied.
© Foto: Eugène Harthoorn
Door: Eugène Harthoorn

KLOETINGE - Door de brand vanmorgen in Kloetinge kunnen roetdeeltjes en andere brandresten achter blijven in de omgeving, met name in de wijken Overzuid en Aria. Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) bevestigd dat er ook asbesthoudend materiaal in neergekomen.

Er is door de VRZ bevestigd dat er asbesthoudend materiaal is neergekomen in het gearceerde gebied tussen de Rembrandtlaan – Kloetingseweg – Buys Ballotstraat – Patijnweg . De VRZ raadt aan te voorkomen dat je hiermee in aanraking komt.. Zie je materiaal en denk je dat het asbest is? Laat het liggen en raak het materiaal niet aan. Blijf berichtgeving over de brand volgen. Gemeente Goes bezorgt brieven in dit gebied. Een gespecialiseerd bedrijf ruimt asbesthoudende materialen in de wijk op. Omdat zij veel in contact komen met het asbesthoudend materiaal dragen zijn beschermende kleding.

Daarnaast heeft de VRZ ook nog enkele adviezen: Trek handschoenen aan voordat je zichtbare brokstukken opraapt, raap het niet met blote handen op. Gooi het materiaal weg in de afvalcontainer of een vuilniszak voor restafval. Roetdeeltjes op auto’s, fietsen, tuinmeubelen etc. kun je schoonmaken met warm water en zeep. Mochten de roetdeeltjes op het gras liggen, maai dan het gras en gooi het gemaaide gras weg. Mocht er afval liggen op de groenten en fruit in de tuin dan wordt geadviseerd deze weg te gooien en controleer de locaties waar veel kinderen spelen.

De kans op gezondheidsklachten (zoals prikkelende ogen, neus, keel en luchtwegen, leidend tot tranen en hoesten) is erg klein en je hoeft je dus geen zorgen te maken. Maak je je ongerust vanwege mogelijke klachten, dan kun je contact opnemen met de huisarts. Verbrande brokstukken bevatten vrijwel altijd schadelijke stoffen. De verwachting is dat de blootstelling aan de schadelijke stoffen in deze brokstukken (via de huid, via de mond of via inademing) relatief gering is.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Izaak Dekker (7-2-2024 om 22:56)
Teuinis, Ik wens je veel sterkte met het verwerken van hetgeen je overkomen bent Je bent een goede vakman, maar hetgeen je uitdraagt, roept waarschijnlijk weerstand op bij bepaalde bevolkingsgroepen .Ik wens je daarin veel sterkte toe .Je bent al eens meer betrokken bij de diefstal van koperen radiatoren. Ook waarschijnlijk door bepaalde personen die jou visie niet willen delen. Ook wens ik je collega Peter veel sterkte toe.
Hans (7-2-2024 om 20:37)
Erg benieuwd naar de oorzaak.
Renee (7-2-2024 om 20:08)
In 1986 de Kernramp in Tsjernobyl. grootschalig toch. Wij werden gewaarschuwd geen groente uit de volkstuin te eten i.v.m. besmetting. Twee weken later was alle besmetting verdwenen?? kon je alles weer eten. Nu deze brand ,lijkt wel op een wereldramp met wat ongerust gevende inlichtingen en diverse experts die er ook weer een heel goed graantje van mee gaan pikken. Zijn er ook nog wel mensen die er bij stilstaan wat er op steenworp langs onze kust voorbij vaart?? Een grote fout met een aanvaring met ontploffing en half Vlissingen is verdwenen. Kans op asbest deeltjes ,trein verkeer stil en ga zo voort ,tikkeltje overdreven.
Nina (7-2-2024 om 14:03)
Ze doen er nog al makkelijk over als je kijkt dat men in Vroomshoop alles op slot hebben gegooid en iedere auto afgespoten word voor men de wijk uit mag. Daar maken ze heel de wijk schoon zelfs ramen en daken worden onder hand genomen. Hier mag je het zelf opruimen en mag de asbest gewoon de kliko in, leuk voor de mannen die vervolgens de kliko mogen legen.
Cookie-instellingen beheren