Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 4 km
-->

Loods in as gelegd door brand Kloetinge

Toegevoegd: 07-02-2024, 11.26 uur
Door: Eugène Harthoorn

KLOETINGE - De loods waar woensdagmorgen brand uit brak, is volledig is as gelegd. De brandweer is nog geruime tijd bezig met nablussen. Gemeente Goes deelt adviezen over hoe om te gaan met de asbest.


Vanmorgen brak omstreeks 05.40 uur brand in een grote loods aan het Westeinde in Kloetinge. Binnen een minuut werd er opgeschaald naar een middelbrand. Met vijf minuten was er sprake van een grote brand en werd er vanwege de grootte van de brand GRIP 1 afgegeven. 

Door de grote hitte zijn er bij meerdere woningen barsten in de ruiten gesprongen. Een persoon is met letsel naar het ziekenhuis gebracht. Vanwege asbest is er een NL-alert uitgegaan voor een gedeelte van de omgeving. De brandweer is naar verwachting nog enkele uren bezig met het nablussen. Een gespecialiseerd bedrijf doet onderzoek naar het gebied waar het asbesthoudend materiaal ligt. Gemeente Goes gaat een brief met uitleg bezorgen bij de bewoners binnen dit gebied. Het advies is om de asbest niet aan te raken, ramen en deuren dicht te houden en huisdieren zoveel mogelijk binnen te houden. Doordat het buiten vochtig is, is het wel veilig om naar buiten te gaan.Schoenen dienen wel afgespoeld te worden bij het naar binnen gaan.

-->

Foto's
Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (11-2-2024 om 08:09)
Jaap ga je schamen ,hoop dat dit nooit bij jou gebeurd er is nl ook een dierbaar iemand vermist ,jij hebt geen greintje gevoel in je donder
Jeroen (8-2-2024 om 17:46)
Jaap, wat een schandalige reactie zeg. Zonde van het bedrijf. Sterkte voor de eigenaar.
JAAP (8-2-2024 om 08:11)
De loodsen achter het tankstation waren al decennia een vreselijk gezicht. Wat een aftandse bende daar. Helaas is niet alles afgefikt, had mooi opgeruimd. Triest van al dat asbest, claim bij eigenaar? Respect voor iedereen die een rol heeft in het aanpakken van de gevolgen van de brand.
Cookie-instellingen beheren