Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Spoor bij Goes is asbestvrij, treinverkeer wordt hervat

Toegevoegd: 07-02-2024, 21.31 uur
Een groot gedeelte van de omgeving van de Patijnweg in ondertussen gereinigd.
Een groot gedeelte van de omgeving van de Patijnweg in ondertussen gereinigd.
© Foto: Eugène Harthoorn
Door: Eugène Harthoorn

KLOETINGE – De schoonmaakwerkzaamheden aan het spoor bij Goes zijn afgerond. De treinen zullen op kort termijn weer gaan rijden.

Het spoor moest woensdag aan het einde van de middag worden gereinigd omdat er asbestdeeltjes op het spoor lagen. Deze deeltjes waren afkomstig van een grote brand enkele tientallen meters van het spoor vandaan. ProRail is op de hoogte gebracht van de afronding. Vanaf 21.45 uur zullen volgens de NS de treinen weer gaan rijden.

Verder is ondertussen ook al een groot gedeelte van het gebied rond de Patijnweg schoongemaakt. Donderdag zullen de werkzaamheden worden hervat, aldus Veiligheidsregio Zeeland.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Wallie (9-2-2024 om 18:25)
Hebben ze alle deeltjes van 1 bij 1 mm ook opgeruimd? Bij ons in de wijk alleen de veegwagen door de straat. En wat er in de tuinen ligt dan?
Patrick (8-2-2024 om 18:24)
Zie dat mensen niet snappen dat dit schoongemaakt moet worden. Maar zo een langs razende trein waait al die deeltjes weer op. Met gevolg dat ze weer in de lucht komen. Mij lijkt het dus wel zinvol om dit op te ruimen… magoed… ieder z’n mening!
jacob (8-2-2024 om 11:24)
@Ik Ben het helemaal met je eens. Tussen de rails zoeken naar asbest deeltjes is best lastig tussen grind maar ja dat zijn de regeltjes Maar in de rook zijn dus geen gevaarlijke stoffen te vinden?.
Ik (8-2-2024 om 06:10)
Wat een onzin. Hoe is het mogelijk om alle asbest die er zou liggen van een spoor af te halen! Dat is spelden in hooiberg zoeken. Allemaal bangmakerij en geldklopperij! Net zoals woonwijk reinigen, gebruik aub. je nuchtere verstand!
Cookie-instellingen beheren