Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km
-->

Taakstraf en rijontzegging geëist na ernstig ongeluk Hoek

Toegevoegd: 23-02-2024, 18.49 uur
Het ongeluk gebeurde op de N62 bij Hoek.
Het ongeluk gebeurde op de N62 bij Hoek.
© Foto: Eugène Harthoorn
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tegen een 21-jarige man uit Sluis die verantwoordelijk wordt gehouden voor het veroorzaken van een verkeersongeval op 12 november 2022 bij Hoek is een taakstraf van 160 uur en een rijontzegging van 18 maanden waarvan zes voorwaardelijk geëist.


De zaak tegen de beginnend bestuurder diende vrijdag voor de rechtbank in Middelburg. Op de bewuste dag reed de verdachte vanuit Serooskerke door de Westerscheldetunnel richting Breskens. In de tunnel reed hij keurig 100 kilometer per uur, maar eenmaal uit de tunnel veranderde dat naar een beduidend hogere snelheid. Zelf schatte hij 130 kilometer per uur, maar na onderzoek bleek dat toch 150 kilometer per uur te zijn geweest.

Met de genoemde hoge snelheid en met een laagstaande zon reed de verdachte bij Hoek achterop een voorganger, met alle gevolgen van dien. De bestuurder en de bijrijder van de aangereden auto liepen zwaar lichamelijk letsel op. Nadien bleek dat de veroorzaker alcohol had gedronken. Een ademanalyse wees 115 ug/l uit, terwijl 88 ug/l was toegestaan.

Bij een op te leggen straf door de rechtbank blijft het overigens niet. De verdachte reed in de auto van zijn vader en de ontstane schade mag hij aan pa terugbetalen met 500 euro per maand. Daarnaast zullen de slachtoffers mogelijk hun letsel alsnog claimen en zou de verzekering ook nog wel eens bij hem kunnen aankloppen.

De uitspraak is op 8 maart.

-->

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Corrie (24-2-2024 om 12:58)
Inderdaad een belachelijke lage straf voor zoveel leed
Dirk (23-2-2024 om 23:10)
Belachelijke straf, waar deze jonge man helemaal niets van leert. Een gevangenisstraf van drie jaar en zes jaar ontzegging van de rijbevoegdheid, na het verlaten van de gevangenis, ware beter geweest. Ik mis trouwens ook een behoorlijke financiële vergoeding voor de gedupeerden. Dit softe rechtssysteem is er dan ook de oorzaak van dat er weer steeds meer mensen met alcohol en drugs achter het stuur gaan zitten. Er zullen weer lezers zijn dat strenger straffen niet helpt, kan zijn. Maar deze lieden zijn in elk geval een aantal jaren van de straat af. En ja, ik mag hopen dat de verzekering ook nog bij hem aanklopt. 21 jaar en dan al zo op het verkeerde pad. het zal je zoon maar wezen.
Vlissinger (23-2-2024 om 19:43)
Die is goed aan de beurt. Financieel heeft hij het tijdens zijn leventje niet breed meer als de verzekering ook nog eens al het lichamelijk letsel wat hij onder invloed heeft veroorzaakt bij hem komen verhalen. En terecht. Dat zijn gigantisch hoge bedragen. Chirurgen, opereren, medicatie, opname, scans, verzorging etc. etc. etc. Lezen de drankrijders even mee? En maar blijven denken, dat overkomt mij niet totdat er een onverwachte situatie zich voordoet. Ga dan maar met je dronken harses correct reageren. Heel veel sterkte en beterschap gewenst aan de slachtoffers. Hopelijk komen zij er nog een beetje bovenop.
Cookie-instellingen beheren