Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Bekeuringen tijdens MONO-actie op onder meer A58

Toegevoegd: 29-02-2024, 11.42 uur
Bekeuringen tijdens MONO-actie op onder meer A58
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tijdens een zogenoemde MONO-actie heeft de politie in de regio Zeeland-West-Brabant dinsdag in totaal 161 overtreders betrapt. In 128 gevallen was sprake van het vasthouden van een mobiel apparaat tijdens het rijden.


De politie controleerde tussen 09.30 en 16.00 uur met behulp van een touringcar. Deze reed onder meer op de A58 tussen Etten-Leur en Heinkenszand. "In de touringcar was een MONO-camera geïnstalleerd. In de bus zaten zogenoemde spotters. Zij keken of bestuurders een mobiele telefoon of een ander apparaat vast hielden tijdens het rijden. In de buurt van de bus reden agenten in onopvallende politievoertuigen. Zij zetten weggebruikers aan de kant als vanuit de touringcar werd gezien dat iemand een overtreding maakte", zo legt de politie uit.

In totaal 90 bestuurders werden betrapt op het vasthouden van een mobiel apparaat en werden hiervoor aan de kant gezet door een agent. De camera in de touringcar legde bij het viaduct op de A58 bij Kloetinge vast dat 38 bestuurders een mobiele telefoon of ander elektronisch apparaat vasthielden. Ook kregen 16 weggebruikers een boete voor te hard rijden. Daarbij moesten twee bestuurders hun rijbewijs inleveren. Verder constateerden agenten verschillende verkeersovertredingen zoals niet goed leesbare kentekenplaat, bumperkleven, niet-begeleid rijden of een losliggende lading.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Stoic (29-2-2024 om 21:45)
Onbegrijpelijk. Het boetebedrag is nog veel te laag. Beter minimaal 1000 euro, 1 jaar rijontzegging (eerste keer) opleggen; en daarna veel duurder en langer rijbewijs weg. Anders blijven er altijd aso’s die het niet kunnen of willen begrijpen dat het echt niet kan. Sommige bestuurders denken dat ze kunnen multi-taken tijdens besturen van een voertuig. Dan gaat het mis: boom, sloot, tegenverkeer, etc. etc. Gevaarlijk voor zichzelf en anderen. Aandacht op verkeer houden kan niet als je met je achterlijke telefoon bezig bent.
Tuinman (29-2-2024 om 19:34)
Das prima gegaan. Waarschijnlijk zijn nu de bestuurders boos op de politie, terwijl ze zelf zwaar fout zijn. Helaas zijn er nog steeds veel te veel mensen , die zo zijn.
J (29-2-2024 om 18:36)
Heerlijk! Hard aanpakken allemaal, mooi werk van de Politie!
p (29-2-2024 om 17:16)
Meer van dit soort acties!!!!
bert kaiser (29-2-2024 om 15:26)
ze kunnen wat mij betreft niet genoeg controleren , een goede zaak
Peter (29-2-2024 om 13:36)
Prima actie. Maar......... maakte die agent die laatste achter mij reed met telefoon in de hand en in de andere hand het stuur ook deel uit van deze zogenoemde spotters? Zomaar vraagje. Nogmaals prima actie, maar dan zal je zelf ook het juiste voorbeeld moeten geven. Al helemaal als er twee man in een politieauto zitten en jij achter het stuur zit. Je had ook even op de passagierstoestel kunnen gaan zitten bellen en je collega verder laten rijden. Lijkt mij stug dat je de meldkamer aan de telefoon had.
Cookie-instellingen beheren