Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Bekeuringen tijdens MONO-actie op onder meer A58

Toegevoegd: 29-02-2024, 11.42 uur
Bekeuringen tijdens MONO-actie op onder meer A58
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tijdens een zogenoemde MONO-actie heeft de politie in de regio Zeeland-West-Brabant dinsdag in totaal 161 overtreders betrapt. In 128 gevallen was sprake van het vasthouden van een mobiel apparaat tijdens het rijden.


De politie controleerde tussen 09.30 en 16.00 uur met behulp van een touringcar. Deze reed onder meer op de A58 tussen Etten-Leur en Heinkenszand. "In de touringcar was een MONO-camera geïnstalleerd. In de bus zaten zogenoemde spotters. Zij keken of bestuurders een mobiele telefoon of een ander apparaat vast hielden tijdens het rijden. In de buurt van de bus reden agenten in onopvallende politievoertuigen. Zij zetten weggebruikers aan de kant als vanuit de touringcar werd gezien dat iemand een overtreding maakte", zo legt de politie uit.

In totaal 90 bestuurders werden betrapt op het vasthouden van een mobiel apparaat en werden hiervoor aan de kant gezet door een agent. De camera in de touringcar legde bij het viaduct op de A58 bij Kloetinge vast dat 38 bestuurders een mobiele telefoon of ander elektronisch apparaat vasthielden. Ook kregen 16 weggebruikers een boete voor te hard rijden. Daarbij moesten twee bestuurders hun rijbewijs inleveren. Verder constateerden agenten verschillende verkeersovertredingen zoals niet goed leesbare kentekenplaat, bumperkleven, niet-begeleid rijden of een losliggende lading.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Sjaak (29-2-2024 om 13:11)
Super goede actie ! Daarna eens een actie op fietsers houden, 10 - tallen zie je er per dag door de wijk rijden Met die telefoon in de hand.
Jac (29-2-2024 om 12:02)
Dweilen met de kraan open, de pakkans is te klein dus men belt en appt lekker door in de auto. Verslaaft aan de smartphone, zie ze elke dag slingerend op de weg, gewoon gezond verstand lijkt het niet meer te werken.
Ad Jonkers (29-2-2024 om 12:02)
Een goede oogst. Ga zo verder want het is hard nodig!
Cookie-instellingen beheren