Weerbericht:
Perioden met zon en droog. Vanavond regen
Verkeersinformatie:
20 files van totaal 64 km

Onrustige oudejaarsdag in Arnemuiden

Toegevoegd: 31-12-2002, 15.37 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]
ARNEMUIDEN - Helaas voor de politie en bewoners is dit jaar niet veel anders dan andere jaren in het Zeeuwse visserplaatsje Arnemuiden. De jeugd zaait in het dorp behoorlijke onrust en veel (wat oudere bewoners) zijn hier uiteraard niet echt blij mee. De politie staat gereed en kijkt rustig toe.

Vanavond en vannacht worden rellen niet uitgesloten, ook nu is de politie flink vertegenwoordigd: 1 busje staat met enkele agenten bij de plaats waar zo'n 30 jongeren zich verzameld hebben om (vooral) knalvuurwerk af te steken.

Op andere plaatsen staat de politie ook standby: de jeugd, die de traditie heeft om op scooters en brommers zonder uitlaat te rijden, rijdt vaak zonder helm behoorlijk hard door de straten, de politie heeft ook hieraan de handen vol.

Diverse eenheden staan klaar op een geringe afstand van de jongeren en ook diverse punten zijn als locatie aangewezen waar standaard 1 of meerdere eenheden staan. In totaal zijn +/- 6 voertuigen en twee motoren aanwezig, hieronder zijn ook arrestatiebusjes.

De brandweer staat overigens ook gereed om eventuele brandjes, zoals voorgaande jaren bij het station, te blussen. In Nieuw en Sint Joosland, even verderop, is het ook onrustig en is veel politie op de been, vanochtend was daar een brandje


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren