Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Bestuurder bestelbus zonder rijbewijs en onder invloed

Toegevoegd: 23-03-2024, 17.28 uur - Update: 24-03-2024, 10.29 uur
Het rijbewijs van de persoon bleek reeds ingenomen te zijn.
Het rijbewijs van de persoon bleek reeds ingenomen te zijn.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft zaterdagmiddag in Middelburg een automobilist betrapt die onder invloed en zonder geldig rijbewijs in een bestelbus reed. De politie heeft de auto in beslag genomen.


Rond 15.10 uur kregen politiemensen de melding dat er een bestuurder onder invloed van alcohol in zijn auto was gestapt in Vlissingen. Op de Looierssingel in Middelburg kwamen zij het voertuig tegen en vervolgens zagen zij dat de bestuurder een rood verkeerslicht negeerde en een peuk uit het raam gooide.

De politie gaf een stopteken maar dit werd in eerste instantie genegeerd. Nadat het voertuig alsnog aan de kant was gezet ter hoogte van de Herengracht, bleek de bestuurder geen rijbewijs te kunnen overhandigen. De agenten roken bovendien een alcohollucht en zodoende werd een nadere controle ingesteld.

De 44-jarige man uit Bussum weigerde een blaastest, werd aangehouden en overgebracht naar Torentijd in Middelburg. Hier weigerde de verdachte zijn medewerking aan een ademanalyse. "In Torentijd konden we de identiteit van de verdachte vaststellen waarbij ook bleek dat het rijbewijs van de verdachte eerder al ongeldig was verklaard", zo vertelt de politie.

"Aangezien het rijden onder invloed en het rijden met ongeldig verklaard rijbewijs niet de eerste keer betrof, is ook de bestelbus in beslag genomen. De officier van justitie beslist of het voertuig verbeurd wordt verklaard of niet. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden door rood licht, het weggooien van de peuk, het weigeren van de blaastest op straat, het weigeren van een ademanalyse en het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jaap (24-3-2024 om 09:58)
Dit is nou precies het soort “mensen” waar we in de samenleving eens vanaf moeten, wat mij betreft levenslang in een opvoedingsinstelling i.p.v. een taakstrafje of voorwaardelijk in hotel Torentijd.
Willem (23-3-2024 om 21:48)
Het enige wat nog miste was dat de bus gestolen was, dan was de reeks rind geweest. Er rijden wat figuren rond in het verkeer, maar goed dat deze gestopt is, bij een aanrijding heb je een hoop ellende.
Ad Jonkers (23-3-2024 om 18:02)
"Fraai reeks" aan overtredingen. Bestelbus definitief in beslag nemen en deze notoire dronkenlap nooit meer op de openbare weg toelaten. Voorlopig ook even laten zitten in Torentijd......
Cookie-instellingen beheren