Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
12 files van totaal 50 km

Artiest weggestuurd uit Middelburg vanwege geen vergunning

Toegevoegd: 31-03-2024, 23.50 uur
De artiest was niet in het bezit van een geldige vergunning.
De artiest was niet in het bezit van een geldige vergunning.
© Foto: Handhaving Middelburg
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG – Handhavers van gemeente Middelburg hebben vandaag een straatartiest zonder vergunning weggestuurd. De artiesten bevinden zich de laatste tijd geregeld binnen Vlissingen en Middelburg.


In de loop van Eerste Paasdag zagen de handhavers in het winkelcentrum van Middelburg een straatartiest zitten. Deze man had een hondenzandsculptuur gemaakt. De man had hier echter geen geldige vergunning voor. De man heeft een proces-verbaal gekregen en is weggestuurd.

De laatste tijd duiken soortgelijke artiesten regelmatig om binnen Zeeland. Volgens indebuurt.nl zouden deze mensen uit Roemenië komen. Op sociale media is er grote twijfel of deze kunstenaars wel echt kunst maken of dat er sprake is van een vorm van “oplichting”.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Pippa (4-4-2024 om 13:22)
Waarom een bekeuring laat deze mensen gewoon hun ding doen ,als je ze geen geld wil geven doe het dan niet ik vind het heel leuk wat ze maken! en of het nu echte Roemenen zijn van mijn part komen ze van Mars,,lekker kortzichtig allemaal! Je kunt je beter druk maken over onze politici, die nog steeds geen regering kunnen vormen, steek daar je energie maar in. gr Pippa
Arthur (2-4-2024 om 13:41)
Dit soort lieden zijn overigens geen echte Roemenen maar hebben een Roemeens paspoort. Vaak zijn het Roma zigeuners, een ware plaag in vele Oostbloklanden. Daarom zijn ze blij dat die hier op rooftocht gaan. Dit soort straat artiesten dienen vaak als afleiding voor de zakkenrollers.
Ineke (2-4-2024 om 07:02)
Ze hebben altijd een mal met wat zand er over gestrooid en doen met een beetje zand er naast net of zij dit hebben zitten maken. Altijd de zelfde kunst en altijd de zelfde voltooing
R (2-4-2024 om 06:53)
Kunstenaar met 10 zakkenrollers er om heen.
Franky (2-4-2024 om 02:48)
We hebben het hier wel veelvuldig over Roemenen, maar in feite zijn het geen Roemenen, maar Gypsy's oftewel zigeuners met voornamelijk Roemeense ID kaarten. Komen overal en nergens vandaan uit het Oostblok, maar ze reizen met gemak met hele families stad en land af. (zeg maar geheel Europa) Gaat het om oplichting, bedelen, diefstal, zoals zakken en tassenrollerij, bagage diefstal etc. Hier zit georganiseerde criminaliteit achter. Of dat in deze casus ook zigeuners waren is mij onbekend.
Pk (1-4-2024 om 19:32)
Twijfelen er echt nog mensen aan de echtheid van deze sculpturen?! In elke beetje toeristische stad liggen exact dezelfde honden,en ze zijn nog niet eens mooi ook.
Cookie-instellingen beheren