Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Motorrijder (33) aangehouden na levensgevaarlijke achtervolging

Toegevoegd: 03-04-2024, 10.46 uur
Motorrijder (33) aangehouden na levensgevaarlijke achtervolging
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

VLISSINGEN - Een 33-jarige man uit Vlissingen is dinsdagavond aangehouden omdat hij levensgevaarlijke capriolen uithaalde op zijn motor. De politie achtervolgde de man door verschillende plaatsen.


Een motoragent zag de verdachte rond 22.00 uur rijden op de Paul Krugerstraat in Vlissingen. Omdat de motor van de verdachte geen licht had, wilde de agent hem controleren. Maar de motorrijder ging er vandoor. Er ontstond een achtervolging door Middelburg, Koudekerke, Dishoek en weer terug naar Vlissingen.

Tijdens die achtervolging haalde de motorrijder levensgevaarlijke capriolen uit, aldus de politie. Zo reed hij rond de 160 km per uur waar de maximaal toegestane snelheid 50 km per uur was. Ook reed hij over een fietspad, slingerde over een rotonde en reed hij door rood.  

Uiteindelijk kon de man gestopt worden op de Badhuisstraat in Vlissingen. Hij weigerde van zijn motor af te stappen toen agenten hem dat vroegen en werkte niet mee. Agenten moesten de man met kracht en behulp van de wapenstok aanhouden omdat hij zich verzette. De man bleek geen rijbewijs te hebben en wilde niet meewerken aan een blaastest. Hij zit nog vast. De motor had een vals kenteken.  

 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bram goeree (3-4-2024 om 13:09)
nu nog even afwachten wat een van onze softe rechters er van vind .boete of een taakstraf ? dat is het manco in Nederland .wanneer je zoiets ergens ander doet dan mag je een poos logeren op staatskosten en minder luxueus dan hier .
Jaap (3-4-2024 om 13:01)
Wat mij betreft wordt het gebruik van de wapenstok standaard bij het aanhouden van uitschot met dit soort gedrag, alleen al omdat ze andere weggebruikers in groot gevaar brengen.
Jac (3-4-2024 om 12:53)
Je vraagt je af in wat voor belevingswereld dit soort mensen leven? Blijkbaar lak aan alles maar dan ook alles, wat moet je met dit soort mensen, en hoe zijn ze zo geworden. Normen en waarden in NL gaan er steeds verder op achteruit. Kudos voor de politie dat deze van de weg is gehaald, op naar de volgende.....
Mike (3-4-2024 om 12:45)
Geen rijbewijs, valse kentekenplaten, ontrekken aan staandehouding in combinatie met gevaarlijk rijgedrag om vervolgens verzet te plegen bij je aanhouding... Het ergste is nog dat dit soort figuren zich kunnen voortplanten. 100 punten voor de motoragent!
vanpuffelen (3-4-2024 om 11:18)
Goed zo , weer een idioot van de weg gehaald.
Jacob (3-4-2024 om 11:13)
Prima actie van de Politie weer een idioot van de weg. Hopelijk krijgt hij een hele zware boete en wordt de motor verbeurd verklaard
Cookie-instellingen beheren