Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 7 km

Man (49) uit gemeente Hulst aangehouden voor belastingfraude

Toegevoegd: 03-04-2024, 17.29 uur
Man (49) uit gemeente Hulst aangehouden voor belastingfraude
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

HULST – De FIOD heeft woensdag een 49-jarige man uit gemeente Hulst aangehouden op basis van onjuiste aangiften omzetbelasting en valsheid in geschrifte.


 De FIOD verrichte vandaag twee doorzoekingen in een strafrechtelijk onderzoek naar belastingfraude. Tijdens de doorzoekingen zijn de woningen van twee verdachten doorzocht en is beslag gelegd op de digitale en fysieke administratie. Een verdachte van 49 jaar, woonachtig in de gemeente Hulst, is aangehouden en meegenomen voor verhoor. Het onderzoek ziet op onjuiste aangiften omzetbelasting en valsheid in geschriften.

Het strafrechtelijk onderzoek startte na een signaal van de Belastingdienst. De mannen zijn beide vennoten van een onderneming waarvoor door de verdachten vermoedelijk te veel voorbelasting werd teruggevraagd in de aangiften omzetbelasting. De vennoten hadden in de periode januari 2020 tot en met december 2022 bijna 500.000 euro teruggevraagd terwijl de totale omzet van de onderneming circa 80.000 euro bedroeg. Ter onderbouwing van de voorbelasting zijn vermoedelijk ook valse facturen aan de Belastingdienst verstrekt. Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Big brother (7-4-2024 om 19:24)
Bram, Dus naast jou oogkleppen mag je gewoon valse facturen maken en in dienen.. mag je met een gerust hart meer terugvragen dan je heb verdiend.. wie heeft er nu oogkleppen?? Gaat er niet om of we het goed hebben of niet.. hier ga je het boekje te ver en heb je gewoon te veel geld ontvangen.. dus terugbetalen .. !
bram (5-4-2024 om 12:31)
Bert, de belastingdienst is wel degelijk een grotere boef dan deze 2 vennotjes met 80.000 euro omzet. Heb jij enig besef van wat de belastingdienst doet en binnenharkt? Of alleen oogkleppen op, omdat wij het hier zo goed hebben?
Big brother (4-4-2024 om 14:32)
Helemaal juist Bert.! Karma!
bert kaiser (3-4-2024 om 21:28)
de grootste boeven zijn nog altijd diegene die valse informatie verstrekken, in dit geval de vennoten , het geld wat ze terug kregen is gewoon ook ons belasting geld
Ronald (3-4-2024 om 20:21)
De grootste boef is nog steeds de belastingdienst!!! En iedereen blijft er maar in trappen en word niks aan gedaan.
Cookie-instellingen beheren