Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
20 files van totaal 81 km

Man veroordeeld voor dodelijk ongeluk Brouwersdam

Toegevoegd: 05-04-2024, 15.35 uur
Het ongeluk vond op 3 november 2022 plaats op de Brouwersdam.
Het ongeluk vond op 3 november 2022 plaats op de Brouwersdam.
© Foto: Eugène Harthoorn
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De 28-jarige P. van den B. uit Ouddorp die verantwoordelijk werd gehouden voor een dodelijke aanrijding op de Brouwersdam die in 2022 het leven kostte van de toen 32-jarige Lindsey Luitgaarden uit Vlaardingen, is daarvoor veroordeeld tot een celstraf van tien maanden waarvan vier voorwaardelijk, een rijontzegging van drie jaar en het betalen van 3.190 euro aan schadevergoeding.


Het dodelijk ongeval vond plaats op 3 november 2022 bij Scharendijke toen het slachtoffer over de N57 naar haar werk in Burgh-Haamstede reed. De weg is een tweebaansweg met een dubbele doorgetrokken streep, want inhoudt dat inhalen verboden is. Van den B. reed op dezelfde weg, maar dan in tegengestelde richting. Bij Scharendijke kwam hij op de linker weghelft terecht en botste daar vrijwel frontaal op de auto van het latere slachtoffer.

Tijdens de behandeling van de zaak zei Van den B. zich niets meer van het ongeval te herinneren en mogelijk in slaap te zijn gevallen, maar dat laatste vindt in het vonnis van de rechtbank geen gehoor. Volgens getuigen zou hij diverse keren hebben ingehaald en daar gaat ook de rechtbank vanuit. Ook hadden getuigen verklaard dat Van den B. bumperkleefde en er goed het gas op had.

Daar waar de officier van justitie uitging van 'zeer onvoorzichtig en onoplettend rijgedrag' heeft de rechtbank geoordeeld dat Van den B. zich schuldig heeft gemaakt aan 'roekeloos rijden'. De straf valt daarom hoger uit dan de eis van de officier van justitie, die een gevangenisstraf van een half jaar waarvan drie maanden voorwaardelijk en een rijverbod van twee jaar had gevorderd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bram goeree (8-4-2024 om 19:13)
Erwin punt 1 is waar baseer jij je mening dat het allemaal ''oudjes'' zijn .een zeer stomme aanname vind ik dan punt 2 dit houd dus in dat iedereen het ''verkeerd'' leest behalve jij en die TIMSALABIM .zou kunnen maar lijkt mij niet erg waarschijnlijk .maar ja meningen kunnen verschillen ,maar kom dan niet met zulke ''domme'' opmerkingen de volgende keer
Emergo (7-4-2024 om 16:05)
VdVonck Vertel eens wel land dat is.
Erwin (7-4-2024 om 12:39)
Tim heeft wel een punt, al die oudjes hier zitten de hele tijd hun "mening" te verkondigen welke echt totaal niets met de nieuwsartikelen op deze website te maken hebben; hebben jullie dat nou serieus echt niet door??? Daar komt bij dat VdVonck openlijk de Nederlandse wetsdienders ondermijnd (Ja-Ja ook trouwens)en al een paar keer openlijk racistische opmerkingen heeft geplaatst op deze website; maar dat zal hij wel bij hoog en laag ontkennen. Het is in en in triest, maar wel erg grappig dat het iedere keer dezelfde zijn die getriggerd zijn door Timsalabims opmerkingen, zegt ook weer genoeg over wie zich daadwerkelijk aangesproken (lees: betrapt) voelt.
VdVonck (7-4-2024 om 11:32)
@Timsalabim: Gelukkig verblijf ik al het gros van de tijd in een land waar het anders gaat! De enige egoïstische reacties komen van jou haha! Degene die denkt geschoold over te komen terwijl je een Schultenbrau naar binnen werkt.
Vlissinger2 (6-4-2024 om 22:58)
Timsalabim, deze straf is gewoon een giller zo bekrompen maar zal hoogstwaarschijnlijk te maken hebben met het gevangeniswezen wat net als de zorg wegbezuinigd is door niet empatische mensen die ons land besturen. Ik zou graag extra belasting betalen als beiden weer op normaal peil komen zodat de TBS klinieken en gevangenissen niet overvol zitten. Want dan krijg je deze strafjes wat de chaos alleen maar erger maakt in dit land en laat dat nou precies zijn wat (verborgen) narcisten willen. Kijk maar naar Poetin, Trump etc etc. Allemaal geestelijk gestoorde gekken die ervan genieten om zelf 'beter' te worden door de medemens leed te bezorgen. Pure sadisten.
R (6-4-2024 om 18:34)
@ tim slalombim ,ik heb sterk t vermoeden dat jij de enige bent die zo denkt .dan blijft t simpel. Beter dat jij maar gaat verhuizen.ik hoop dat je nooit in de situatie komt waar feze familie in zit ,maar begin nu toch te twijfelen.
Cookie-instellingen beheren