Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km
-->

Oplichters misbruiken Nationale Postcodeloterij

Toegevoegd: 09-04-2024, 14.51 uur
Oplichters misbruiken Nationale Postcodeloterij
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG – De Zeeuwse politie krijgt de laatste dagen diverse meldingen binnen dat er oplichters actief zijn die de naam van de Nationale Postcodeloterij misbruiken. De politie waarschuwt hiervoor.


Mensen worden telefonisch benaderd met het bericht dat ze 15.000 euro hebben gewonnen in de postcodeloterij. Vervolgens wordt er een link naar hen verzonden met een verzoek om op een link te klikken. Door het klikken op deze link wordt er ongemerkt toegang verleend tot de bankomgeving van de gedupeerde. Vervolgens wordt er van de spaarrekening een bedrag overgestort naar de betaalrekening. Daardoor lijkt het dat er een (te hoog) bedrag is overgemaakt en wordt er gevraagd geld terug te boeken.

De politie deelt enkele tips hoe je kan voorkomen dat je slachtoffer wordt van een zo een oplichter. Zo wordt er geadviseerd nooit zomaar op een (betaal)link te klikken, ook niet als dit van een bekende is. Betaal daarnaast nooit in Bitcoins of andere digitale valuta. Deel ook nooit privé-gegevens. De telefoonnummers van de bedrijven die bellen, zijn vaak te achterhalen via internet. Mocht een bank bellen, hang dan op en bel zelf de bank terug.  

-->

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jac (10-4-2024 om 19:43)
Vreemd, snap het niet helemaal?... als je al geld van iemand zijn spaarrekening kan overboeken naar zijn gewone rekening als fraudeur, waarom moet het slachtoffer in spee dan zelf het geld naar de fraudeur overmaken... dat kan de fraudeur dan toch gelijk ook zelf doen. Bij mijn bank moet ik altijd een code genereren om over te boeken... ook al is het maar van mijn spaarrekening naar mijn gewone rekening. Deze fraudetruc werkt dan waarschijnlijk niet bij alle banken als ik het (ietswat onduidelijke)artikel zo lees. (Bitcoins zijn trouwers helemaal prima, zolang je maar weet waar je mee bezig bent)
bram goeree (10-4-2024 om 19:00)
weer een paar klootzakken die te bedonderd zijn om gewoon werk te doen ,dus dan maar zo .dat ze snel opgepakt worden en alle schade die ze misschien al aangericht hebben terug lagen betalen plus een poosje logeren op staats kosten
franc (9-4-2024 om 18:27)
Een prijs winnen en geld overmaken , bijzondere constructie, geen medelijden met de slachtoffers , wees tevreden met wat je hebt
Tuinman (9-4-2024 om 15:35)
Tja, je moet wat als je te lui bent om te werken. Hopelijk trapt er niemand meer in. Oppassen dus!!!!!
Cookie-instellingen beheren