Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 28 km

Oplichter doet zich voor als politieagent

Toegevoegd: 13-04-2024, 16.54 uur
Oplichter doet zich voor als politieagent
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG – De politie waarschuwt voor een persoon die zich voordoet als een politieagent en vervolgens probeert op te lichten.


De laatste dagen wordt de politie geregeld gebeld met de melding dat er een persoon rond aan het bellen is met de mededeling dat hij een wijkagent of een politieagent is. Deze persoon geeft vervolgens aan dat er een verdachte is aangehouden die in het bezit was van een scanapparaat. Deze verdachte zou de passen van de gedupeerden hebben gescand. Vervolgens laat hij weten om langs te komen om een scan/spamfilter op de telefoon te installeren en vraagt vervolgens om de bank- en pingegevens.

De wijkagent van Middelburg laat weten dat er vooralsnog waarschijnlijk niemand in deze oplichtingstruc is getrapt, maar wilt hiervoor wel waarschuwen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
VdVonck (14-4-2024 om 13:37)
Juist Henky, en de fietshandelaren moeten iets aan de fietsendieven gaan doen! Beetje vreemd toch? De bank kan hier niets aan doen. Oplichters, dieven en ander tuig blijf je houden. Sluit een deur en ze openen een andere
henky (13-4-2024 om 19:39)
Ze blijven proberen ,het word tijd dat de banken gaan ingrijpen links of rechts om ze verdienen genoeg de banken ,het ga ze wel erg makkelijk af .
Cookie-instellingen beheren