Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files
-->

Veroordeling voor steekpartij in Vlissingen

Toegevoegd: 01-05-2024, 16.48 uur
Het slachtoffer werd destijds met spoed naar een ziekenhuis gebracht.
Het slachtoffer werd destijds met spoed naar een ziekenhuis gebracht.
© Foto: Eugène Harthoorn
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft woensdag de 37-jarige F. A. uit Vlissingen een taakstraf van 150 uur plus een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden opgelegd vanwege een steekpartij in de zomer van 2022.


Op 9 juni 2022 kreeg A. het bij de Beatrixlaan aan de stok met een pakketbezorger die - weliswaar zachtjes - tegen zijn auto was gereden. In plaats van het invullen van de verzekeringpapieren ontstond er een woordenwisseling, waarbij A. de bezorger een klap gaf. Die schakelde op zijn beurt zijn zoons en een collega in en binnen de kortste keren was het 'Wild West'.

Toen één van de zonen zich omdraaide, kreeg hij door A. een Stanleymes in zijn buik geduwd. Het slachtoffer werd met spoed per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis. Ter plekke werden meerdere personen aangehouden, waarna A. uiteindelijk poging doodslag, poging toebrengen zwaar lichamelijk letsel, mishandeling en bedreiging ten laste werd gelegd.

Overigens vonden zowel de officier van justitie als de rechtbank dat poging doodslag niet bewezen kon worden. Naast de opgelegde straf moet A. zijn slachtoffer een schadevergoeding van 4.501,82 euro betalen. Dat is beduidend lager dan de 13.303 euro die de officier had gevorderd, maar de rechtbank is van oordeel dat het slachtoffer ook voor een deel schuldig is aan zijn letsel.

-->

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mijn mening (2-5-2024 om 23:38)
Stelletje mafklappers , normaal gesproken is dat stuk blik verzekerd.
Frikandel (1-5-2024 om 22:39)
dus je mag iemand neersteken en komt weg met een taakstraf van 150 uur? straffen voor het achterhouden van contant geld liggen nog hoger zodra vadertje staat er niet van kan profiteren. ""
Jac (1-5-2024 om 20:24)
Wat een zinloos gedoe...... deukje in de auto... daar heb je een autoverzekering voor... Gevalletje grote ego's en korte lontjes als ik het zo inschat. De mensen lijken steeds meer om de meest onzinnige dingen uit hun plaat te gaan.
Cookie-instellingen beheren