Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Weer drugs in woning Kraanstraatje Middelburg

Toegevoegd: 01-05-2024, 16.57 uur
Politie bij het Kraanstraatje in Middelburg.
Politie bij het Kraanstraatje in Middelburg.
© Foto: Eugene Harthoorn
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In de woning in Middelburg waar onlangs vuurwerk en drugs werden gevonden, is opnieuw drugs ontdekt. Ook lag er een geldbedrag van enkele duizenden euro's. Dat meldt de politie, die laat weten verbaasd te zijn over de vondst.

Op donderdag 18 april werd tijdens een doorzoeking in een woning aan het Kraanstraatje in Middelburg in totaal 26 kilo vuurwerk en 100 gram amfetamine aangetroffen. Dat gebeurde naar aanleiding van een anonieme melding en leidde ertoe dat de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) werd ingezet.

Maandag ontving de politie een melding over een hond die in het centrum van Middelburg een persoon had gebeten. De eigenaar van het dier bleek de bewoner van het genoemde pand te zijn. "De persoon wekte de indruk onder invloed te zijn van verdovende middelen. Ook waren er sporen van verdovende middelen zichtbaar op zijn kleding. De officier van justitie gaf ons toestemming om wederom in de woning aan het Kraanstraatje te gaan kijken", zo vertelt de politie vandaag.

"Tot onze verbazing troffen wij in de woning verschillende soorten harddrugs aan, waaronder bijna zes kilo amfetamine. In de woning lag ook een geldbedrag van een paar duizend euro. De verdovende middelen en het geld zijn in beslag genomen. De bewoner werd aangehouden en zal zich over beide voorvallen moeten verantwoorden bij de rechter", aldus de politie.

De burgemeester overweegt volgens de politie om aan de hand van artikel 13b van de opiumwet de woning tijdelijk te sluiten. "Het aantreffen van de grote hoeveelheid verdovende middelen en overige aangetroffen indicatoren die duiden op handel in verdovende middelen zullen meegenomen worden in dit besluit", aldus de politie.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Frikandel (1-5-2024 om 22:37)
Tsja, helaas komen de wat "stoerdere" rassen waar jij op doelt vaak terecht bij dit soort krapuul, kan het beest zelf niets aan doen. Hond in beslag nemen en een goed tehuis voor zoeken inderdaad.
Stromenwijk (1-5-2024 om 17:31)
Nederland het land waar je 100 kansen krijgt. Sommige types zijn niet te helpen, de hond die gebeten heeft zal ook wel geen golden retriever of een jack russel zijn vrees ik… hond in beslag nemen, eigenaar vastzetten. Als je na zo’n korte periode weer doodleuk verder gaat is de tijd wat pappen en nat houden wel weer voorbij…
Cookie-instellingen beheren