Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Gemeente Middelburg waarschuwt voor valse QR-codes

Toegevoegd: 24-05-2024, 18.04 uur
Gemeente Middelburg waarschuwt voor valse QR-codes
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG – Gemeente Middelburg waarschuwt in samenwerking met de politie voor een valse QR-code op betaalautomaten. In Middelburg zijn nog geen stickers aangetroffen.

In Amsterdam heeft de politie parkeerautomaten met een 'scan en betaal' QR-code ontdekt waarmee oplichters toegang kunnen krijgen tot jouw creditcard. Op het gedeelte van de parkeerautomaat waar je normaal gesproken je telefoon of pinpas legt om draadloos te betalen hangt in zo’n geval een QR-code. "Scan & pay", staat ernaast.

Je komt na het scannen van de QR-code op een website terecht van 'Easypark', een bekende parkeerapp. Echter is de site niet van de parkeerapp, maar van oplichters. Er wordt gevraagd om je creditcardgegevens in te vullen, waardoor de oplichters toegang hebben tot je kaart.

In Middelburg zijn geen parkeerautomaten met een valse sticker ontdekt. Wel vraagt de politie melding te maken bij het aantreffen van deze stickers.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren