Weerbericht:
Af en toe zon en enkele buien
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 8 km

Kruiningse verkeerspolitie naar Middelburg

Toegevoegd: 05-11-2007, 14.57 uur
Door: Provinciale Zeeuwse Courant
MIDDELBURG - De verkeerspolitie verhuist van Kruiningen naar Middelburg. Het nieuwe bureau van deze groep wordt gebouwd op het bedrijvengedeelte van de wijk Mortiere. Korpschef F. Goudswaard hoopt dat het in de eerste helft van 2009 in gebruik kan worden genomen.

De politie heeft het oog laten vallen op een perceel direct ten noordoosten van de grote rotonde bij Mortiere. Vanaf die stek kunnen de medewerkers van de verkeerspolitie straks snel op de A58 en bij de Westerscheldetunnel zijn. Hun huidige kantoor ligt wat dat betreft veel ongunstiger, midden in een woonwijk in Kruiningen. Volgens Goudswaard is de wat excentrische ligging van dat kantoor zelfs reden voor agenten om af te zien van een baan bij de verkeerspolitie.

Het ligt ook in de bedoeling om de energie voor het nieuwe kantoor zoveel als mogelijk de natuur te halen, onder andere door warmtekrachtkoppeling en het gebruik van vele zonnepanelen. Een architect is momenteel al bezig schetsen te maken voor het verzamelgebouw, waar onder meer ook verhoorkamers in komen. Goudswaard hoopt dat de bouw in 2008 kan beginnen zodat het in de eerste helft van 2009 in gebruik kan worden genomen.

Naast de verkeerspolitie wordt het oude schoolgebouw in Kruiningen ook gebruikt door agenten van het team Reimerswaal/Kapelle. Zij krijgen een nieuw kantoor in Kruiningen. Waar is nog niet bekend.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren