Weerbericht:
Overdag zomers warm en op de meeste plaatsen droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Schooldirecties wilden geen actie politie

Toegevoegd: 23-11-2007, 15.58 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De directies van de middelbare scholen in Middelburg hebben vrijdag tegenover de politie aangegeven dat ingrijpen niet noodzakelijk was en alleen maar problemen zou opleveren. Dat meldt Leo de Kraker, rector van het Nehalennia aan de Breeweg.

Volgens De Kraker was de inzet niet noodzakelijk. Toen de politie op het punt stond om in te grijpen, heeft hij nog verzocht om dat niet te doen om te voorkomen dat de zaak zou escaleren. Hij wilde de scholieren toespreken om te zeggen dat hun boodschap duidelijk was. Ook wilde hij ze vragen weer rustig naar school te gaan. De politie is volgens hem niet op dat verzoek ingegaan.

Omstanders gaven ook al aan dat de problemen pas echt begonnen toen de politie de menigte sommeerde om de omgeving van de Breeweg te verlaten. Volgens politiewoordvoerster Mirja Vis had de politie met name last van groepjes die steeds weer terugkeerden en startte men met slaan toen de leerlingen niet reageerden op het verzoek van de politie om zich te verspreiden.

De scholen vinden daarom dat er een onderzoek moet komen om te kijken waarom de politie heeft besloten om op deze manier in te grijpen. Of dat er ook daadwerkelijk komt is nog niet bekend. De politie gaat in ieder geval wel een interne evaluatie houden, aldus woordvoerster Vis.

Zie ook:
- 'Nog geen klachten of aangiftes tegen politie optreden' (23-11-2007)
- 'Confrontatie met politie voor kinderen angstig en pijnlijk' (23-11-2007)
- Leerlingenstaking Middelburg begon rustig (23-11-2007)
- 'Vernielingen en diefstal aanleiding hardhandig optreden' (23-11-2007)
- Veel aanhoudingen na leerlingenstaking M'burg (23-11-2007)


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren