Weerbericht:
Wolkenvelden, af en toe regen. Morgen perioden met zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Waterschap wil wegen veiliger maken

Toegevoegd: 19-02-2008, 10.25 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Het Waterschap Zeeuwse Eilanden gaat de komende drie weken op Walcheren en Zuid-Beveland wegen in verschillende gebieden aanmerken als Zone-60 gebieden. Het schap wil de wegen op deze manier veiliger maken voor de gebruikers en de omwonenden.

Aan het begin van de gebieden komen portaalborden te staan met ‘Zone-60’. Op de wegen, veelal niet doorgaande wegen die worden gebruikt door veel verschillende (weg)gebruikers, kon voorheen vaak 80 kilometer per uur gereden worden. De wegen worden echter niet alleen gebruikt door automobilisten en motorrijders, maar ook door voetgangers, fietsers, ruiters en landbouwvoertuigen. Een lagere snelheid zou de situaties ter plekke veiliger moeten maken.

De gebieden waar de wijzigingen worden doorgevoerd liggen op Zuid-Beveland bij Kruiningen, Rilland en Ovezande en op Walcheren rondom Ritthem. Op Noord-Beveland wordt bij het gehucht Plankendorp ook een 'Zone-60' ingesteld. In de loop van dit jaar worden nog eens acht Zone-60 gebieden op de Zeeuwse Eilanden ingericht met borden. Vanaf dat moment geldt op alle waterschapwegen, met uitzondering van de belangrijke doorgaande wegen, een maximumsnelheid van 60 kilometer per uur.

De kosten van het project bedragen bijna 55.000 euro. De helft daarvan wordt gesubsidieerd door de Provincie Zeeland. Alle wegen blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren