Weerbericht:
Perioden met zon, in het zuiden en midden later buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Kinderen in actie voor verkeersveiligheid

Toegevoegd: 27-02-2008, 08.54 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Leerlingen van groep 8 van de Leeuwenburch in Middelburg zijn dinsdag enthousiast in actie gekomen voor de verkeersveiligheid in hun wijk, de Magistraatwijk.

In alle vroegte gaven Pedro, Stijn, Dana,en Mariël een pluim in de vorm van een mooie warme oranje sjaal aan die bestuurders die zich keurig aan de snelheid hielden. Verder zijn er gele kaarten uitgedeeld aan de mensen die iets te hard reden. Degenen die het echt te bont maakten, kregen ter plekke een bekeuring van de politie.

De zogeheten staandehoudactie werd gehouden op de Spinhuisweg in Middelburg. Er werden in totaal 18 groene kaarten, 22 gele kaarten en 2 bekeuringen uitgedeeld tijdens deze actie, onderdeel van de verkeersveiligheidscampagne 'Gewoon 30, daar kun je mee thuis komen'.

Op verschillende zogenaamde ‘klachtenlocaties’ in de gemeente houden kinderen van basisscholen de komende tijd staandehoudacties in 30 kilometer zones. Klachtenlocaties zijn die locaties waar nog (steeds) te hard wordt gereden ondanks de limiet van 30 kilometer per uur. Met de inzet van basisscholieren hopen de gemeente en de politie weggebruikers aan hun verstand te brengen dat ze het beter rustiger aan kunnen doen.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren