Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
47 files van totaal 148 km

Arrestatie bij onrustige start Koninginnedag

Toegevoegd: 30-04-2008, 10.41 uur
Arrestatie bij onrustige start Koninginnedag
Door: Roland de Jong
ZAAMSLAG - Koninginnedag is vannacht in Zaamslag onrustig gestart. De politie moest optreden tegen een groep van 15 tot 20 man. De politie heeft één persoon aangehouden.


De groep had op het dak van een gebouw een knalapparaat geplaatst en in werking gezet. Ook werden er verkeersborden gedemonteerd, werden de ruiten van de muziektent uit de sponning getrapt en werd van houten pallets een vreugdevuur gemaakt. Ook werd een autoband van een politiewagen lekgestoken.

De meeste jeugdigen hadden volgens de politie behoorlijk wat alcohol gedronken en de lege bierblikjes lagen overal in het dorp verspreid. Een 17-jarige Terneuzenaar werd op het Plein aangehouden.
 
Nadat hij enkele malen gevorderd was weg te gaan, deed hij dit uiteindelijk. De jongeman maakte echter wel beledigende opmerkingen naar de politie. Zodoende werd hij opgepakt. De 17-jarige kreeg uiteindelijk drie bekeuringen: één voor de belediging, één omdat hij niet gelijk wegging toen de politie dat vorderde en nog één omdat hij geen identiteitsbewijs kon tonen.

Hoe groot de ontstane schade precies is, is nog niet bekend.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Stefan (1-5-2008 om 16:47)
Lekker een nachtje Torentijd zal goed voor ze zijn. Leren ze het gelijk af want dat is geen politiecel meer hoor.
Terechte mening (1-5-2008 om 16:41)
Waar is t voor nodig alemaal die vernielingen? Keihard aanpakken en ze goed laten boeten voor wat ze hebben aangericht. Ze moeten zelf opknappen wat ze vernield hebben, dat is de beste straf. En uit eigen zak laten betalen. Boeten zullen ze, hoe dan ook.
Willem (1-5-2008 om 13:42)
Eén aanhouding? Dat schiet lekker op! En de rest van dat schorem dan?
Ik (1-5-2008 om 10:26)
Als de drank is in de man is de wijsheid in de kan. Laat ze de benzine goedkoper maken en de drank met 200% verhogen, dan heb je een probleem minder.
Anoniem (30-4-2008 om 22:22)
Inderdaad hard aanpakken die jonge gasten. Ze weten heus wel wat ze doen. Ze hebben heel Zaamslag wakker gehouden tot zeker 3 uur-half 4.
Francis van Mil (30-4-2008 om 20:00)
Veel harder optreden en er mag wel een gummieknuppel aan te pas komen als een waarschuwing geen effect heeft. Dan laten ze het de volgende keer wel. Als de politie die vrijheid heeft om harder op te treden overal in Nederland dan zal het op den duur wel over zijn met dat gesodemieter.
Cookie-instellingen beheren