Weerbericht:
Van het noordwesten uit meer zon, lokaal nog een bui
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Afspraken over veiligheid scholen Goes

Toegevoegd: 11-06-2008, 12.32 uur
Door: Roland de Jong
GOES - Dertien scholen hebben woensdag in Goes een convenant getekend om gezamenlijk te komen tot afspraken op het gebied van veiligheid in en rondom de scholen in de gemeente Goes.

Het 'Convenant Veiligheid In en Om de School Goes (VIOS Goes)' werd rond 10.00 uur ondertekend door de bestuurders van het primair- en voortgezet onderwijs en het ROC, burgemeester Van der Zaag en vertegenwoordigers van politie, justitie, het Openbaar Ministerie en HALT Zeeland.

De deelnemers hebben in het convenant besloten om meer samenhang en uniformiteit te krijgen in regels, gedrag en sanctiebeleid met betrekking tot ontoelaatbaar gedrag door leerlingen.

In een bijbehorend Handelingsprotocol wordt onder meer omschreven hoe omgegaan moet worden met geweld, drugs, vernieling, wapenbezit en vuurwerk. De scholen worden voortaan verplicht om bij incidenten te registreren en te bespreken met betrokkenen en de politie. Bij strafbare feiten zal voortaan altijd aangifte worden gedaan.

Om de nieuwe regels goed, snel en adequaat te kunnen hanteren zal de politie voor elke school een contactpersoon toegewezen krijgen. Het Openbaar Ministerie en Bureau HALT Zeeland hebben getekend voor een snelle afhandeling van strafbare feiten en doorverwijzingen.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750