Weerbericht:
Vannacht in het noorden en westen plaatselijk mist. Overdag zonnig
Verkeersinformatie:
Geen files

Grote rampenoefening Sportpunt Zeeland

Toegevoegd: 11-06-2008, 22.24 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong
GOES - In en rond het Sportpunt Zeeland aan de Zwembadweg in Goes is woensdagavond een grote rampenoefening gehouden. Aan de oefening deden de brandweer en een flink team van bedrijfshulpverleners mee.


De oefening speelde zich met name af in de sporthallen van het complex. Binnen was een flinke brand nagebootst en deze breidde zich langzaam uit. Toen de brandweer rond 20.00 uur arriveerde waren er diverse 'gewonden' binnen en buiten het complex.

Het helpen van de slachtoffers buiten het gebouw was met name een taak voor de bedrijfshulpverleners. Het redden van de gewonden binnen was echter een taak voor de brandweer: die deed met vijf blusvoertuigen mee. Een haakarmvoertuig werd ingezet om een zogeheten groot watertransport op te bouwen.
 
Kern van de oefening was het trainen van de inzet bij branden met gewonden. Binnen moesten de brandweer veel ruimtes doorzoeken om te kijken of er slachtoffers waren. Daarnaast moesten deze ruimtes natuurlijk volgens de procedures betreden worden.
 
De oefenleiding sprak, ondanks de grote aantallen ingezette hulpverleners en betrokken 'slachtoffers' van een geslaagde oefening. De brandweergroep van 's-Heer Arendskerke greep de oefening overigens aan om actie te voeren voor de voorgenomen verplaatsing van hun post.


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Linda boogert (14-6-2008 om 21:52)
Hoi wat erg man kschrok me egt pletter joh wat een gedoe het lijkt wel egt!... was wel kik hoor!!! loveyou
Kitty (12-6-2008 om 21:56)
Heyyy spectaculair ...... leuke , mooie foto`s. marcel en margriet jullie staan er gekleurd op hoor haha. groetjes kitty
Bas (12-6-2008 om 12:58)
Heej mannen. netjes gedaan hoor. en lijkt me best wel een leuke hobby brandweer man. jammer genoeg ben ik nog te jong anders zou ik het ook wel doen. en netjes gedaan hoor, top. zelf zou ik ook wel is zo oefening mee willen maken. groetjes
Bas (12-6-2008 om 12:56)
Eigelijk lijkt mij brandweerman wel een leuke hobby, en zal wel zo zijn ook. En netjes gedaan hoor. Lijkt me wel is leuk om er in mee te spelen.
Geersdijkhier.tk (12-6-2008 om 12:28)
Mooi gedaan Hans!
Leetjuh (12-6-2008 om 12:15)
Ik schrok me echt rot joh. Was wel vet. I love you.
Cookie-instellingen beheren