Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Ophef over flitsers bij Welkom bord

Toegevoegd: 13-08-2008, 09.56 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Dagblad De Telegraaf besteed vandaag aandacht aan flitsacties bij de 'Welkom in Zeeland-borden' op de grens van Zeeland en Noord-Brabant. Gasten zijn immers welkom, maar alleen als ze zich netjes aan de snelheid houden...
 
Met enige regelmaat worden door het Bureau Verkeershandhaving Openbaar Ministerie (BVOM) achter de gastvrij en vriendelijk ogende borden mobiele radarcontroles opgebouwd. Dit natuurlijk tot ongenoegen van menig automobilist die het gaspedaal net iets te ver heeft ingetrapt. Reden genoeg voor De Telegraaf om woensdag in de ochtendkrant aandacht te besteden aan de controles.


De politie laat volgens de krant in een reactie weten geen invloed te hebben op de locaties waar door het BVOM wordt geflitst.
 
Gedeputeerde Poppelaars, onder meer verantwoordelijk voor de verkeersveiligheid geeft in de krant aan dat 'stiekeme controles achter een welkomstbord te ver gaan'. Of het BVOM zich daar iets van aantrekt is natuurlijk maar de vraag...


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Idzerda (13-8-2008 om 19:16)
Nee dan flitsen bij 4 km. te hard. De kosten om deze boete thuis te krijgen zijn hoger dan de boete zelf € 16,- Ga scooters controleren dat brengt meer op.
Leen (13-8-2008 om 19:02)
Flitsen is NOOIT leuk, laten wij het daar over eens zijn. We moeten wel beseffen dat de politie de wetten en regels niet maken, dat gebeurt in hogere kringen. De politie is er allen om te zorgen dat de regels nageleefd worden. Dus,,,,,,, schelden op de politie heeft geen zin.
EGP (13-8-2008 om 18:10)
Ze zouden eens wat meer in de 30km zone's moeten controleren,want daar wordt als gekken gereden en niet alleen door auto's.
Nico (13-8-2008 om 17:54)
Overbodige discussie. Snelheidsovertreders moeten hoe en waar dan ook gepakt worden. Helaas zullen er altijd wel a-sociale weggebruikers zijn die alle regels aan hun laars lappen.
Peter (13-8-2008 om 17:47)
Het is bekend dat verkeersboetes een vaste inkomstenbron vormen. Het is gebaseerd op menselijke eigenschappen. Mensen maken fouten, mensen nemen risico's door haast, mensen willen af en toe stout zijn, enz. Probeer dus vooral niet boos te worden op jezelf...
Vonck (13-8-2008 om 17:45)
Bla bla bla.. De politie mag flitsen waar ze willen.. Er zijn nou eenmaal regels in nederland waar men zich aan dient te houden.. Dat dit flitsen vanachter een bord word gedaan maakt dan geen hol uit. Vind het wel grappig.
Cookie-instellingen beheren