Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Jongens met wapen in snackbar Souburg

Toegevoegd: 22-08-2008, 02.29 uur
Door: Roland de Jong
OOST-SOUBURG - De politie heeft donderdagavond in Oost-Souburg een groep jongens aangehouden. Eén van hen had een 'wapen' verstopt in een snackbar in de Kanaalstraat. Het bleek achteraf te gaan om een balletjespistool.


Omstreeks 21.00 uur was bij de politie een melding binnengekomen dat een groepje jongens vanaf het Marnixplein richting de Kanaalstraat liep en dat één van hen met een 'vuurwapen' liep te zwaaien. Toen agenten daar aankwamen en om uitlevering van het 'wapen' vroegen, voldeed niemand hieraan.

Daarom werd besloten alle jongens, 15 tot 17 jaar oud en afkomstig uit Vlissingen en Oost-Souburg, ter plaatse aan te houden en mee te nemen naar het politiebureau voor verhoor. Omdat de jongens minderjarig zijn, werden hun ouders in kennis gesteld. Het wapen werd gevonden in de snackbar, waar het was verstopt. Het bleek te gaan om een balletjespistool.

Tijdens verhoor bekende één van de jongens dat het pistool van hem was. Alle jongens werden daarna weer in vrijheid gesteld en konden worden opgehaald door hun ouders.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Claudia (23-8-2008 om 10:48)
Dat het een bolletjespistool was, zagen ze vast al direct.dan is afvoeren naar torentijd een beetje overdreven. sommige zien er echt uit, als je dan zo'n ding op je gericht krijgt, is dat 'niet fijn'. zo'n bolletje in je oog ook niet. straffen? nee,haal die dingen uit de winkel en van de kermis.
Pedro (23-8-2008 om 09:09)
Wij zijn net terug van vakantie en lezen dit bericht. Er wordt een groep jongere gesignaleerd met een (soort van) vuurwapen. Dit bleek later om een neppistool te gaan. Let wel, dat de tegenwoordige speelgoed pistooltjes niet van echt te onderscheiden zijn. De politie heeft correct gehandeld
Maria (23-8-2008 om 02:24)
Ja Peter, helemaal mee eens. Men moet niet zo snel een oordeel vellen over hangjongeren, zo zie je maar weer dat het later om een speelgoedpistool ging, ze waren zich waarschijnlijk van geen kwaad bewust.
Ronny (22-8-2008 om 20:04)
Mensen waar maken julie je eigenlijk zo druk om, je bent toch ook jong geweest,hier was gewoon heel weinig aan de hand,wat een drukte om niks,we maken tegenwoordig wel om elk klein dingentje druk en kunnen weinig hebben,er zijn ergere dingen om je druk over te maken.
Ricardo (22-8-2008 om 19:14)
De politie krijgt een melding dat er iemand met een vuurwapen loopt te zwaaien, gek he, dat ze dan de groep aanhouden. Moeilijk te ruiken dat het om een speelgoedpistool gaat. Was t wel echt geweest en ze waren niet gekomen dan was t ook niet goed geweest. Maarja, kritiek geven is makkelijk.
K (22-8-2008 om 19:11)
Sjongejonge dan kun je alle kinderen die oorlogje spelen in de wijk ook meenemen naar het bureau. Ik vind dit zielig machtsvertoon van de politie, ga toch mensen met echte wapens pakken en laat zo'n kind lekker spelen. Wat kunnen ze aanrichten met plastic balletjes zonder druk? Volgens mij niks.
Cookie-instellingen beheren