Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Jongens met wapen in snackbar Souburg

Toegevoegd: 22-08-2008, 02.29 uur
Door: Roland de Jong
OOST-SOUBURG - De politie heeft donderdagavond in Oost-Souburg een groep jongens aangehouden. Eén van hen had een 'wapen' verstopt in een snackbar in de Kanaalstraat. Het bleek achteraf te gaan om een balletjespistool.


Omstreeks 21.00 uur was bij de politie een melding binnengekomen dat een groepje jongens vanaf het Marnixplein richting de Kanaalstraat liep en dat één van hen met een 'vuurwapen' liep te zwaaien. Toen agenten daar aankwamen en om uitlevering van het 'wapen' vroegen, voldeed niemand hieraan.

Daarom werd besloten alle jongens, 15 tot 17 jaar oud en afkomstig uit Vlissingen en Oost-Souburg, ter plaatse aan te houden en mee te nemen naar het politiebureau voor verhoor. Omdat de jongens minderjarig zijn, werden hun ouders in kennis gesteld. Het wapen werd gevonden in de snackbar, waar het was verstopt. Het bleek te gaan om een balletjespistool.

Tijdens verhoor bekende één van de jongens dat het pistool van hem was. Alle jongens werden daarna weer in vrijheid gesteld en konden worden opgehaald door hun ouders.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Astrid (22-8-2008 om 14:57)
Helemaal mee eens dat een dergelijk pistool verdacht lijkt op een echte en men hier niet mee op straat kan lopen zwaaien. Niet alle jongeren die in Souburg vertoeven zijn criminelen!
Buurtbewoner (22-8-2008 om 14:19)
Ook een balletjespistool is illegaal, is niet van echt te onderscheiden in het voorbij gaan. Achteraf is het makkelijk te zeggen het was maar een speelgoed pistool. De politie heeft haarfijn in de gaten wie het zijn, daarom moet de burger zoveel mogelijk overlast melden.
Louis (22-8-2008 om 14:17)
Ja dit is weer een gevalletje jammer. Het op treden van de politie vind ik hier goed. Maar waarom verstoppen he?! En dan nog op die leeftijd met zo iets rond lopen? Jammer jongens, ga aan een brommertje sleutelen ga daar lekker mee op het strand bij Ritthem crosssen.
Vriendin van jongen. (22-8-2008 om 13:52)
Wat een onzin van de politie om er gelijk een wapen van te maken. ze maken van een mug een olifant. en de mensen die zulke reacties plaatsen over de hangjongeren en hun gedrag slaat werkelijk nergens op want de meeste hadden er niks mee te maken!
Mozes (22-8-2008 om 13:50)
Als ze willen dat de overlast ophoud moeten ze een keer de juiste klootzakjes pakken, ze weten wel wie het zijn maarr ze durven er niet tegen op te treden. Zo zaai je alleen maar meer haat tegen politie. En kijk eerst eens of het een echt wapen betreft of niet, daar zijn ze toch in getraind?
Peter (22-8-2008 om 13:38)
Ohja, die goede oude tijd, herrinert iemand zich Mathijse nog, de dorpsagent van Souburg, met zijn degelijke fiets.. Ontzag hadden we voor die man! Hij wist precies wie je was, waar je woonde en wat je uitgehaald had!
Cookie-instellingen beheren