Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Jongens met wapen in snackbar Souburg

Toegevoegd: 22-08-2008, 02.29 uur
Door: Roland de Jong
OOST-SOUBURG - De politie heeft donderdagavond in Oost-Souburg een groep jongens aangehouden. Eén van hen had een 'wapen' verstopt in een snackbar in de Kanaalstraat. Het bleek achteraf te gaan om een balletjespistool.


Omstreeks 21.00 uur was bij de politie een melding binnengekomen dat een groepje jongens vanaf het Marnixplein richting de Kanaalstraat liep en dat één van hen met een 'vuurwapen' liep te zwaaien. Toen agenten daar aankwamen en om uitlevering van het 'wapen' vroegen, voldeed niemand hieraan.

Daarom werd besloten alle jongens, 15 tot 17 jaar oud en afkomstig uit Vlissingen en Oost-Souburg, ter plaatse aan te houden en mee te nemen naar het politiebureau voor verhoor. Omdat de jongens minderjarig zijn, werden hun ouders in kennis gesteld. Het wapen werd gevonden in de snackbar, waar het was verstopt. Het bleek te gaan om een balletjespistool.

Tijdens verhoor bekende één van de jongens dat het pistool van hem was. Alle jongens werden daarna weer in vrijheid gesteld en konden worden opgehaald door hun ouders.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Hennie (22-8-2008 om 19:03)
Kotsen moet ik van dat hangspul! Mijn zoon, nu 27, is daarvan gespaard gebleven! Nu is hij manager import zaken bij een groot chemisch bedrijf in Nederland. Mijn dochter, 25 heeft ook nooit gehangen, maar geleerd. Sinds vorig jaar is ze hoofd personeelszaken bij een import bedrijf in Keulen.
Rinus (22-8-2008 om 17:18)
Je kinderen zelf opvoeden is best moeilijk maar is zeker geen taak van de politie.
Een voorbijfietser (22-8-2008 om 17:10)
Ik fiets iedere avond in Souburg, en iedere keer zitten er jongeren in dat kotje bij het station. Soms roepen ze wat, maar alléén als ze met 20 man zijn, want dat is stoer. Beetje jammer dat zulk soort dingen gebeuren, en nog erger dat wij Nederlanders ons maar weer moeten aanpassen aan dat tuig...
Gewoon (22-8-2008 om 16:23)
Waarom word er gedaan alsof hun ontschuldig zijn... Hun zijn degene die met een nep wapen rond lopen, die niet te onderscheiden is van een echt wapen..??? Ik vind dat de politie correct gehandeld heeft!
Is niet van belang (22-8-2008 om 16:17)
Peter, heb jij iedere avond als het goed weer is een groep hangjongeren van zo'n stuk of 15 voor je deur? Zal denk ik niet. Geloof me, je hebt er ontzettend veel ongemak van. En de politie? Die doet niks. Schijters zijn het. Hoe kan je nou zeggen dat het wel over gaat?
H Dingemanse (22-8-2008 om 15:00)
Scheer niet alles over een kam en suggereer ook niet dat ze iets anders op hun kerfstok hebben, dat vind ik laf. Hoe banger je kijkt hoe meer reactie dat opleverd. Trek je mond tegen ze open en je zal zien dat ze zo "rot" nog niet zijn.
Cookie-instellingen beheren