Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Zwaar beschonken autorijders betrapt

Toegevoegd: 12-09-2008, 13.59 uur
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - De politie heeft donderdag en vrijdag twee personen aangehouden wegens het rijden onder invloed van alcohol.


Op de A58 bij Arnemuiden werd donderdag rond 19.40 uur een 74-jarige Vlissinger aangehouden. Hij negeerde tot vier keer toe het stopteken en het blauwe zwaailicht van de politie.

Ook reed de man dwars door de rode kruizen bij wegwerkzaamhe-den en reed hij met een snelheid van 20 kilometer per uur over de snelweg om vervolgens weer op te trekken naar 130 km per uur.

Bij zijn staandehouding stapte de man met bloed doorlopen ogen wankelend uit zijn auto. Omdat een ademanalyse niet mogelijk was is er bloed bij de man afgenomen.
 
In het verleden is de man twee keer eerder betrapt op het rijden onder invloed. De man is aangehouden en zijn rijbewijs is ingevorderd.

In Zierikzee werd ook een 74-jarige betrapt op het rijden onder invloed. Hij werd vrijdag rond 00.50 uur op de Nieuwe Koolweg tot stoppen gedwongen nadat hij slingerend over de Lange Blokweg had gereden.

Deze man deed er ongeveer een kilometer over om te stoppen nadat hij een stopteken had gekregen. Zelfs na vijftien pogingen was het nog niet gelukt een goede blaastest af te leggen. Ook bij deze man is een blaastest afgenomen. Hij kreeg een rijverbod van 12 uur.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
RvZ (12-9-2008 om 15:05)
Ik ben het met vonck en jan eens, ze moeten het rijbewijs nooit meer terug krijgen. Die lui zijn een gevaar voor anderen. In Den Haag moeten ze de wet daar maar eens op aanpassen.
Joost (12-9-2008 om 14:45)
Afnemen en nooit meer teruggeven dat roze papiertje!
Ronny (12-9-2008 om 14:29)
Hier valt gewoon niet tegen op te treden als de politiek hier niks aan doet. Ik zou het wel is willen zien wat Balkenende hier aan zou doen als zijn dochter of vrouw wordt doodgereden door zo'n malloot. De politie doet z'n werk maar kan helemaal niks, dat kost zo onnodig veel geld.
Engeltje (12-9-2008 om 14:19)
Moeten de jongere eens doen wordt gelijk hun rijbewijs ingevorderd. Wat als zij een ongeluk hadden veroorzaakt met dodelijk afloop? De slachtoffers kunnen het niet meer navertellen en jij zit met een schuldgevoel... Aanpakken die handel!
Adrie O. (12-9-2008 om 14:12)
74 Jaar en dan nog niet je verstand hebben? Direct en voorgoed rijbewijs afnemen.
Vonck (12-9-2008 om 14:06)
Hij kreeg een rijverbod van 12 uur... Wordt hier gewoon een beetje onpasselijk van. Rijbewijs invorderen is er niet meer bij. Nederland moet echt eens wat aan de regeltjes gaan doen. En niet bij iedereen iets anders toepassen.
Cookie-instellingen beheren