Weerbericht:
Morgen bewolkt en regenachtig
Verkeersinformatie:
Geen files

Vrouw zwaargewond na explosie en brand in caravan

Toegevoegd: 03-01-2004, 18.57 uur
Door: Politie Zeeland & Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

BURGH-HAAMSTEDE - Door een gasontploffing in Burgh-Haamstede is zaterdagmiddag een 18-jarige vrouw uit Burgh-Haamstede zwaargewond geraakt.

Rond 16:00 uur deed zich een ontploffing voor in een stacaravan achter een boerderij aan de Meeldijk. Daarop vloog de caravan onmiddellijk in de brand. Een vrouw die in de caravan aanwezig was liep eerste en tweede graads brandwonden op aan o.a. beide handen en haar hoofd en haar nek.

De toegesnelde ambulances vroegen op de komst van de Rotterdamse traumahelikopter, maar deze is geannuleerd. Het slachtoffer is naar het brandwondencentrum van het Zuiderziekenhuis in Rotterdam overgebracht.

Na de eerste meldingen die bij de Zeeuwse alarmcentrale binnenkwamen werden de tankautospuit 4837 en het hulpverleningsvoertuig 4871 van de brandweer in Haamstede ingezet. Rond 16:10 uur gaf de brandweer het sein "middelbrand" en ging ook de tankautospuit 4838 uit Renesse met prioriteit 1 ter plaatse.

De brandweerlieden waren snel ter plaatse maar konden niet voorkomen dat de stacaravan tot de grond toe afbrandde. De brand ontstond toen de vrouw een sigaret op wilde steken. Daarop volgde een explosie. De vrouw heeft gelukkig kans gezien uit haar caravan te komen en om hulp te roepen.

De Technische Recherche heeft de zaak nog in onderzoek


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren