Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
10 files van totaal 36 km

Overzicht brandjes jaarwisseling

Toegevoegd: 31-12-2008, 21.10 uur
Overzicht brandjes jaarwisseling
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Alhoewel oudejaarsdag woensdag rustig van start ging werd het later op de dag toch nog druk. Tot 21.00 uur rukte de brandweer ongeveer 45 keer uit.


's Ochtends was er volgens de politie alleen sprake van meldingen van vuurwerkoverlast. Vanaf 11.00 uur werden onder meer containerbranden geblust in Kortgene, Vlissingen en Oosterland. In Kapelle ging een mobiel toilet in vlammen op en in Westkapelle woedde een brandje bij basisschool De Lichtboei aan de Koudorpstraat. In Goes woedde een brandje bij een schuurtje.
 
Na het middaguur waren er wederom diverse containerbrandjes. In Kamperland ging bij de Rabobank een caravan in vlammen op en in Arnemuiden en Middelburg stonden heggen in brand. In Nieuw- en Sint Joosland ging onder meer een brommer in vlammen op. Aan het begin van de avond brandde in Middelburg een auto uit. Ook ontstond schade aan een andere auto door een tweede brandje.
 
Krabbendijke
In Krabbendijke ontstond 's middags een onrustige situatie toen de politie rond half vijf een personenauto wilde controleren. Volgens de politie bestond het vermoeden dat er in de auto veel zwaar vuurwerk lag. Er werden meerdere eenheden opgetrommeld en de politie dreef de menigte in groepjes uiteen. Uiteindelijk bleek er in de auto geen illegaal vuurwerk te liggen.

Tips voor een veilig nieuwjaar? Klik hier. Alarmeringen bekijken? Klik hier.

Overzicht nieuwsitems 31 december:
- Schade aan auto door brandje Middelburg
- Schade na binnenbrand in woning
- Auto gaat in vlammen op Radenhove Middelburg
- Containerbrand sGravenpolder
- Containerbrand Molenwater Breskens
- Brandweer rukt uit voor zwaan in 'nood'
- Vrouw ten val op ijs in natuurgebied
- Felle buitenbrand in Nieuwland
- Brommer in brand in Nieuw en Sint Joosland
- Containerbrand Zuidsingel Middelburg
- Brandje in coniferenhaag Middelburg
- Brand op dak van schuurtje in Goes
- Gewonde bij brand 's Gravestraat Clinge
- Schoorsteenbrand Meliskerke

Heeft u foto's van (incidenten tijdens) de jaarwisseling? Stuur ze in!


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Gerard (1-1-2009 om 11:22)
Vuurwerk? Waarom? Waar is het nuttig voor? We zitten nu met brokken! Laten we met z'n allen: Knalvuurwerk afschaffen Het knalt nooit hard genoeg! Gebruik van illigaal vuurwerk streng straffen! Het gebruik van siervuurwerk stimuleren! Andermans eigendommen nooit vernielen.
Xcor (1-1-2009 om 04:27)
Het is rustig verlopen , toch? loop niet te zeiken over die honden , niet belangrijk, die hondenliefhebers houden meer van hun honden dan van de mensen, gelukkig nieuwjaar , en veel verdraagzaamheid gewenst
Karel Leenhouwers (1-1-2009 om 01:37)
Oudejaarsavond en de weken die er aan vooraf gaan betekenen voor velen een vrijbrief om te pesten te vernielen en mensen en dieren de stuipen op het lijf te jagen, verder is het zonde van de vele miljoenen die jaarlijks aan deze ongein worden uitgegeven in een wereld die barst van de hongerlijders.
Jose (1-1-2009 om 00:39)
Ik vind ook dat vuurwerk er bij hoort als ik hier in het park loop met mijn honden en vraag aan de jongens of ze even willen stoppen is dat ook geen enkel probleem zo kan het namelijk ook. afschuwelijk vind ik de vernielingen die zijn gewoon nergens voor nodig. een fijn en mooi 2009 gewenst.
Ik ben de baas (31-12-2008 om 23:27)
Wij wonen in krabbendijke het is ieder jaar hetzefde we zijn het gewend ik vindt het goed dat de politie zeer goed actief ik wens ze sterkte met deze dagen om deze taak te mogen doen het beste voor het komende jaar
Willem (31-12-2008 om 21:55)
ik ben 58 ben ook jong geweest wij haalden ook de pers en tv braken ook veel af in vlissingen we waren een hele groote groep ,maakten ook sneeuwballen met kinderkopjes erin zetten ook smeris wagens op blokken gr en gez 2009
Cookie-instellingen beheren