Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 5 km

Forse schade bij binnenbrand Ribesstraat Vlissingen

Toegevoegd: 27-12-2005, 14.39 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

VLISSINGEN - Bij een binnenbrand in Vlissingen is vanmiddag forse schade ontstaan.

Rond tien voor half twee vanmiddag brak brand uit in een woning aan de Ribesstraat in de scheldestad. De Stadsgewestelijke brandweer Vlissingen-/Middelburg rukte uit met de tankautospuit 4530 en de ladderwagen 4550.

Beide uitrukvoertuigen werden bezet door de dagdienst/beroepsploeg van de post Stromenweg in Middelburg. De Officier Van Dienst 4595 is overigens ook ter plaatse geweest. In totaal heeft de Stadsgewestelijke brandweer acht brandweermensen ingezet.

De brandweerlieden hebben de brand geblust en de rook uit het pand verwijderd met behulp van een overdrukventilator. Met behulp van de ladderwagen is de bovenverdieping geïnspecteerd. Na diverse metingen naar zuurstof en rookconcentraties is het sein veilig gegeven.

De totale schade aan het pand bedraagt naar schatting ongeveer € 15.000. De brand is vermoedelijk ontstaan doordat de bewoner een kaars had aangestoken. De kaars stond in een glazen kandelaar op de televisie. Vermoedelijk heeft de televisie door de hitte vlam gevat.

De woning is voorlopig onbewoonbaar. De bewoner van de getroffen woning wordt daarom opgevangen door familie. De Stichting Salvage was ter plaatse om de schade-afhandeling te regelen.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren