Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
116 files van totaal 433 km

Zieke zeehond op Zeedijk Westkapelle

Toegevoegd: 16-02-2009, 20.41 uur
Zieke zeehond op Zeedijk Westkapelle
Door: Roland de Jong
WESTKAPELLE - Op de glooiing van de Zeedijk in Westkapelle is vanmorgen een kleine, zieke zeehond aangetroffen.


Het dier werd rond 09.00 uur opgemerkt tussen het IJzeren Torentje en Hotel Woestduyn. Na een korte zoektocht werd de zeehond gevonden achter een grote steen op de glooiing. Het bleek te gaan om een gewone zeehond die ongeveer een half jaar oud was.

De zeehond was volgens de Eerste Hulp Bij Zeezoogdieren (EHBZ) zeer verzwakt. Het betrof een zeehond die vermoedelijk last had van longwormen. De zeehond is overgebracht naar de Zeehondencreche Lenie ‘t Hart in Pieterburen.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissingen (18-2-2009 om 12:55)
Nou, nu maar hopen dat het zeehondje sterker wordt. jammer dat het niet eerder was ontdekt, dan zal die nu niet in een kritieke toestand zitten. Maar gelukkig is die nu in veilige handen.
Gti (17-2-2009 om 12:51)
Tis zonde
Cookie-instellingen beheren