Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Boetes bij bromfietscontrole Baskenburgplein Vlissingen

Toegevoegd: 17-02-2009, 13.37 uur
Door: Laurens Jobse

VLISSINGEN - Bij een bromfietscontrole op het Baskenburgplein in Vlissingen zijn dinsdagmorgen tussen 07:30 en 09:30 uur zestien boetes uitgeschreven.


De controle werd gehouden in het kader van de overlastgevende bromfietsende jeugd. Vier maal werd er een kentekenbewijs ingevorderd wegens technische gebreken. Drie maal werd er een boete uitgeschreven voor de snelheid en twee mensen werden bekeurd voor het rijden door het rode verkeerslicht.

Twee mensen kregen een bekeuring omdat de remmen niet deugden en ook werden er twee mensen beboet omdat de verlichting niet in orde was.

Ook werden er nog boetes gegeven voor het rijden op fietspad, het ontbreken van het bromfietscertificaat/rijbewijs en het niet dragen van een helm. Er werden buitenom boetes ook nog een vijftal waarschuwingen uitgedeeld.

Vergeleken met een soortgelijke bromfietscontrole ongeveer een maand terug, is er sprake van een aanmerkelijk verbetering. Het bleek dat meer bromfietsers hun 'zaken op orde hadden'. Ook werd een voorzichtige aanvang gemaakt met een gestructureerde controle op gepimpte en zogenaamde discoauto's.

Tijdens deze controle  werden twee personenauto's bekeurd. Één auto voor de APK en de andere auto voor het hebben van te donker getinte ruiten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ano (17-2-2009 om 16:36)
@Rick! - In mijn belang ligt meer dat ik en vele anderen 's avonds veilig over straat kunnen en niet bij een kapot lampje!
C haak (17-2-2009 om 16:33)
Suzan dan moet je dochter maar eerder vertrekken van huis!! Haar scooter was toch in orde? Nou dan! niet zitten klagen hier. Vind het een prima initiatief dat ze af en toe controleren.Je zal maar aangereden worden door 1 die niet verzekerd is!
John (17-2-2009 om 16:00)
In het kader van de overlastgevende bromfietsende jeugd. Dus alle bromfietsende jeugd naar school zijn overlastgevend ? Ga eens met je zwaailichtje de wijken waar overlast is in na etenstijd. Nee dat durven ze denk ik niet, dit is lekker makkelijk en doet het goed als propaganda. BAH !
Matthijs (17-2-2009 om 15:50)
In deze tijd van de 'kredietcrisis' moet de kas natuurlijk extra gespekt worden. Want anders kunnen ze v/d gemeente geen etentenjes en reisjes meer declareren. Politie maak je nou eens nuttig en ga GERICHT op alcohol controleren. Dan doe je echt iets aan verkeersveiligheid ipv alleen maar spekken.
R (17-2-2009 om 15:49)
Niet in orde? kenteken afgeven en in de pers die troep. Alles wel in orde? Brief mee van politie met reden van te laat zijn.
Souburger (17-2-2009 om 15:49)
Susan wat doe je zielig,ik vind het een prima aktie.
Cookie-instellingen beheren