Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km
-->

Brandweer Terneuzen oefent helikoptercrash

Toegevoegd: 19-02-2009, 23.59 uur
Brandweer Terneuzen oefent helikoptercrash
Door: Tim Koster
TERNEUZEN - De Terneuzense brandweer heeft donderdag avond het scenario 'Harde landing' geoefend op het helikopter platform bij Ziekenhuis de Honte in Terneuzen.


De brandweer, die altijd stand-by staat bij het landen van de traumahelikopter, oefende nu wat er moet gebeuren mocht het fout gaan tijdens zo'n landing. Van een echte helikopter kon helaas geen gebruik gemaakt worden. Daarom werd er een auto op een stapel pallets gezet om de oefening zo realistisch mogelijk te maken.

Bij het landen kreeg de helikopter te maken met een zogenaamde harde landing. Dit fenomeen kan plaatsvinden als de helikopter vlak boven de grond te maken krijgt met een harde windvlaag waardoor deze als het ware tegen de grond geblazen wordt.

In de helikopter bevonden zich in totaal vijf mensen waarvan er drie zichzelf konden bevrijden. De piloot en de patiënt moesten echter door de brandweer uit de 'helikopter' geknipt worden. Hiervoor moest men eerst de brand blussen zodat men verder veilig te werk kon gaan. Daarna werden er enkele deuren weggeknipt zodat de slachtoffers eerst gestabiliseerd en daarna uit de helikopter verwijderd konden worden.

De brandweer sprak van een geslaagde oefening.

-->

Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Souburger (22-2-2009 om 12:56)
Hahahaha lekker belangrijk .
Tinus trucker (21-2-2009 om 19:36)
Tja ik wil nie zeuren maar het lijk me tog niet zo'n hele realistische oefening. een helikopter openknippen is toch wel anders denk///?? EN ALS EEN helicopter zoiets heeft is ie dan niet beschadigt?? ofzoiets?
Cro (21-2-2009 om 10:56)
Laat ze tog goed oefenen! de oorzaak is zo erg niet wel de mensen die er in het echt in zitten piloot...
Firefighter (20-2-2009 om 16:39)
@jan de jonge laat de brandweer lekker oefenen was een mooie leerzame oefening!
Jan p de jonge (20-2-2009 om 14:57)
Ik zie dat degenen die op mijn reactie reageren geen kennis van zaken hebben. Ik ben zelf helicopter piloot in zuid Afrika en weet waar ik het over heb. en nog iets de helicopter wordt niet door de wind naar beneden gedrukt er bestaat zoiets als aantrekkings kracht van de aarde!!!!!!!!!
Ver0 (20-2-2009 om 13:04)
Lekker boeiend of de omschrijving van harde landing goed is,, t gaat er toch om dat er geoefend word...... goed bezig brandweer...
Cookie-instellingen beheren